Nijkamp tweede in Oliebollencompetitie

0

HOLTEN – Wageningen – Nijkamp, De Echte Bakker met winkels in Holten en Zutphen heeft de tweede plaats behaald bij de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde en staat hiermee voor de zesde keer op rij in de top 2 van deze competitie. In een spannende strijd kwam Nijkamp net een tiende punt tekort voor de eerste plaats. Het concept ‘De Echte Oliebol’ van de Echte Bakkers Marc Fleuren en Gommans scoorde dit jaar de eerste prijs.

Details en een beetje geluk
De stemming bij de bakker in Holten is opperbest. Nijkamp draait al zes jaar lang mee in de top 2 van deze competitie en laat daarmee zien dat hij een specialist is. Dat het dit jaar weer gelukt is zo hoog te scoren geeft Martin en Ingrid een blij en trots gevoel. Martin merkt op dat de Echte Bakkers in de top steeds dichter bij elkaar komen te liggen. “Steeds meer bakkers hebben in de gaten dat het draait om de details. De verschillen worden dus steeds kleiner. Ik heb ook dit jaar weer heel veel beslagen gemaakt maar zelfs als alles klopt moet je er soms ook een beetje geluk bij hebben,” aldus Martin.

Zeer goede oliebol
De afgelopen weken konden alle Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen laten keuren in Wageningen. Gildemeester Chris Scholtens, productspecialist als het gaat om oliebollen, keurde 99  inzendingen op verschillende onderdelen, zoals kleur, vulling en natuurlijk smaak.
Scholtens: “De oliebollen van Nijkamp zijn zoals ieder jaar zeer goed. De smaak is fris en de oliebollen zijn mooi rond en lekker licht om te eten.”

Oliebollenfeest
De winkeldames in Holten en Zutphen hebben het nieuws van de tweede plaats ook zeer enthousiast ontvangen. Ze gaan deze prijswinnaars met extra veel plezier laten proeven en verkopen. Ingrid Nijkamp is druk bezig met de voorbereidingen. “We gaan in Holten weer buiten oliebollen verkopen en als er een rij staat maken we het gezellig met een muziekje, wat te drinken en natuurlijk lekkere oliebollen om te proeven,” vertelt Ingrid.
Martin en de bakkers zetten alle zeilen bij in de bakkerij zodat iedereen kan genieten van deze top oliebollen. Tot slot nog een goede tip voor thuis: verwarm de oliebollen 8-10 minuten in een voorverwarmde (180°C) oven en ze worden lekker warm en krijgen een nog krokanter korstje.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.