Nieuwe winkel ‘The Cleveland Bay’

0

HOLTEN – Winkel ‘The Cleveland Bay’ speelt nú al in op de structuurvisie van de Gemeente Rijssen-Holten.

Ondernemers Peter Kopuit en Annelies Kastermans hebben groot vertrouwen in de geplande veranderingen van het centrumgebied van Holten, zoals dit reeds in 2007 werd vastgelegd in de structuurvisie ‘Een nieuw hart voor Holten’. Deze visie vermeldt: “Het centrum van Holten moet meer beleving krijgen. Aantrekkelijk zijn voor de eigen bewoners én voor toeristen. Recreatie en toerisme zijn daarbij speerpunten.” De relatie met de Holterberg wordt in de nabije toekomst sterker benadrukt en doel is om het centrum verkeersluw te maken. Zo ontstaan er betere mogelijkheden voor winkeliers, waarbij het winkelend publiek over een volledig nieuw aangelegde route via het Zwartepad heen en weer kan wandelen. Zover is het echter nog niet, maar dat schuwde Peter Kopuit en Annelies Kastermans niet en dus hebben zij onlangs de deuren van ‘The Cleveland Bay’ geopend: een sfeervolle winkel voor mensen die genieten van het landelijke buitenleven en die zich daarbij graag kleden volgens het traditionele Britse town & country modebeeld.

Metamorfose voormalig postkantoor

Het voormalige postkantoor aan de parkeerplaats Kalfstermansweide onderging een ware metamorfose, passend bij de gezellige en energieke sfeer van het robuuste landelijke buitenleven. Op de ca. 250 m2 vloeroppervlak van The Cleveland Bay vindt het winkelend publiek een ruime keuze in ‘traditional fashion’, accessoires en schoeisel voor dames en heren. Het aanbod bestaat uit klassieke Engelse wax-coats, in lange en driekwart modellen, jackets, blazers, quilted waistcoats, sweaters, pantalons en shirts. Dit alles gecompleteerd met kledingaccessoires, zoals hoeden, caps, dassen, riemen, tassen en shawls én schoeisel, zoals de bekende leren ‘boat shoes’ en ‘highland water-resistant boots’. The Cleveland Bay levert ook fraaie banken en fauteuils in traditionele modellen. En naast alle Britse traditionals biedt The Cleveland Bay ook Poolse serviezen van Cerisa Ceramics in vier verschillende kleurrijke motieven.

Waarom die naam: The Cleveland Bay?

De winkel is nieuw, maar de naam die er voor werd gekozen weerspiegelt een historie die terug gaat naar het rijke, traditionele Engelse landleven. Mensen die zich verbonden voelen met deze robuuste en tegelijkertijd chique levensstijl, zijn niet zelden liefhebbers van paarden, gebruikt voor ontspanning in de vrije natuur of tijdens de jacht. Kenners weten dan ook dat Cleveland Bay de naam is van het oudste paardenras van Engeland. Het zijn ‘warmbloed’ rijpaarden met een plezierig karakter en een groot uithoudingsvermogen. Twee eigenschappen die Peter Kopuit en Annelies Kastermans ook hun nieuwe winkel graag toewensen.

The Cleveland Bay – Zwartepad 6 – 7451 BJ Holten – Telefoon: (0548) 362 054.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer