Nido blikt terug op prachtseizoen

0

HOLTEN – Waar de meeste Nederlanders de kou, sneeuw en regen meer dan beu zijn, blikt Aebi Schmidt, moederbedrijf van onder meer het merk Nido, terug op een goed winterseizoen.

Het bedrijf in Holten houdt zich onder de merknaam Nido bezig met professionele gladheidbestrijding.

De strenge en lange winter, van begin december tot midden maart, leidde tot beduidend meer orders vanuit heel Europa.

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) België gaf dit jaar de eerste opdracht voor de levering van 48 hoogwaardige Autologic strooimachines, wat er veel meer zijn dan voorgaande jaren. Aebi Schmidt heeft een vierjarencontract met AWV en levert in die periode alle strooimachines. Het verkeersinfarct dat ontstond op 12 maart op de Belgische snelwegen door hevige sneeuwval en harde wind, maakte het belang van gedegen gladheidbestrijding nog maar eens duidelijk.

In de Duitse deelstaten Sleeswijk-Holstein en Niedersachsen won Aebi Schmidt de jaarlijkse aanbestedingen. Daar wordt gegund op techniek, service en prijs en is gekozen voor de economisch meest verantwoorde inschrijving.

Ook in Schotland werden twee aanbestedingen gewonnen. Machines worden aangepast aan de lokale situatie. Wat betekent dat alle onderdelen gespiegeld zijn, omdat de Schotten links rijden. Bovendien is het in dit land gebruikelijk de strooimachine vast op de vrachtwagen te bouwen. In andere landen is het systeem veelal demontabel en kan de vrachtwagen buiten de gladheidperiode voor andere doeleinden ingezet worden.

In Frankrijk contracteerde het rijksinkoopbureau Aebi Schmidt voor een periode van drie jaar als preferred supplier. Het bureau neemt 100 tot 200 strooimachines op jaarbasis af.

Aebi Schmidt Nederland plukt haar vruchten van een strenge en lange winter. Ook Rijkswaterstaat in Nederland brengt haar ‘vloot’ op orde, wat eveneens lijkt te resulteren in een grotere order dan in 2012.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.