Nederlandskampioenschap Meisjes ME Pupillen

HOLTEN – Afgelopen zaterdag vond op het sportpark Meermanskamp het Nederlands kampioenschap plaats voor ME pupillen. Dit jaar voor het eerst georganiseerd als een pilot in Nederland.
De afgelopen maanden waren er in de districten Noord, Oost, Zuid en West regio kampioenschappen gespeeld, waardoor op dit NK de deelnemers uit vele windstreken van Nederland richting Holten waren gekomen. Naast Kwiek ’78 uit Haarlem, had ook Bergeijk, via een actie het voor elkaar gekregen om met de spelers bus van Landskampioen PSV naar Holten te gaan.

Om even over 09:00 uur waren alle deelnemers aanwezig, zodat om 09:30 de traditionele presentatie plaats vond onder muzikale begeleiding van het Wilhelmus.
Om 10:00 begonnen de wedstrijden in 4 poules en werd gestreden om de 1e plek die recht gaf op het spelen van de finale ronde in de Categorie I. Na de poulewedstrijden werden de team op basis van de poulestand bij elkaar ingedeeld. Hier ontstonden zeer leuke en attractieve wedstrijden met minimale verschillen.

Vv Holten had samen met Blauw Wit ’66 als gastheer een wildcard om deel te nemen aan het NK en hierdoor een combinatieteam geformeerd. Onder begeleiding van Luc, Richard en Harm Jan streden Manon, Amy, Pien, Esmee, Jonna, Tess, Dunja, Malou, Lize en Aniek als leeuwinnen om de Holtense eer hoog te houden.
In de 1e poule wedstrijd tegen Bergeijk werd zeer leuk gespeeld en waren de ploegen gelijkwaardig. Helaas lukte het geen van beiden om te scoren, waardoor de begin stand ook de eindstand werd. In de 2e wedstrijd tegen Alliance ’22 uit Haarlem werd met 0-4 verloren. Ook de 3e poule wedstrijd tegen Gorecht uit Haren (Gr.) konden de Holtense dames onvoldoende tegenstand bieden, wat uiteindelijk dus resulteerde in een 4e plek in de poule.

Na de her indeling speelde de meiden met frisse moed tegen SV Zwolle en dit was een hele leuke wedstrijd met over en weer veel kansen, maar ook eindelijk doelpunten. Tot de laatste minuut bleef het spannend en met veel gejuich werd de 3-2 overwinning binnengehaald.
In de finalewedstrijd mocht Holte het opnemen tegen Witkampers uit Laren. Dit bleek ook een tegenstander die volledig gelijkwaardig was. Onder grote publiekelijke belangstelling kon Holten het verschil niet uitdrukken in doelpunten en was het uiteindelijk Witkampers die met een 0-1 overwinning de 1e plek haalde in deze Categorie IV

In de finale van categorie I stond Alliance ’22 tegenover Always Forward uit Hoorn. 2 teams die in de voorronde hadden laten zien dat ze goed voetbal konden spelen met veel doelpunten.  Deze finale had helaas een einde dat een weerspiegeling had met een echte Championsleague finale. Over en weer met heel veel passie, maar geen doelpunten. Zodoende diende ook hier een penalty reeks de beslissing te brengen. De meiden van Always Forward waren net iets minder koelbloedig dan Alliance ’22 en misten 2 penalty’s, waardoor Alliance ’22 als Nederlands Kampioen kon worden getroond.

De dag werd afgesloten met de eindceremonie en de prijsuitreiking van de schalen en medailles.
Zowel speelsters, begeleiders als organisatie kon terugkijken op een zeer leuke, sportieve en gezellig Nederlands Kampioenschap.

De organisatie wil alle vrijwilligers bedanken die op welke wijze dan ook weer hebben bijgedragen om dit toernooi te doen slagen.

Eindstand:
Cat. I                         Cat II            Cat. III                         Cat. IV
Alliance ‘22             SC ’t Gooi     Tollebeek                    Witkampers
Always Forward    Gorecht         Be Quick Dokkum     Holten/Bl. Wit ‘66
Kwiek ‘78                SO Soest       Bergeijk                       SV Zwolle
Schagen                   Volendam    Irnsum                        Driebergen

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer