Nationaal Schoolontbijt weer van start

0

HOLTEN – Echte Bakker Nijkamp levert ontbijt voor scholieren van Holtense basisscholen.

Ontbijt is een onmisbare maaltijd. Zeker voor kinderen. Daarom organiseert Voorlichtingsbureau Brood het Nationaal Schoolontbijt. Ook dit jaar zijn er weer 2.500 scholen die deelnemen aan het grootste ontbijtevenement van Nederland.

Brood vormt de basis van een goed ontbijt. Daarom zal Echte Bakker Nijkamp in de week van 5 t\m 8 november zorgen voor de lekkerste verse broden in de ontbijtpakketten van OBS Dijkerhoek, OBS de Bosschool, ODBS de Holterenk en PCBS de Regenboog. “Samen met de scholen zorgen we ervoor dat dit ontbijtfeest gesmeerd verloopt.”, aldus Echte Bakker Nijkamp. “Het is belangrijk dat kinderen hun dag beginnen met een voedzaam ontbijt. Door dit initiatief te ondersteunen willen we ervoor zorgen dat alle kinderen vol energie aan de schooldag kunnen beginnen!”
Ontbijt broodnodig

Een ontbijt helpt het lichaam op gang en voorkomt concentratieproblemen op school. Ook is een goed ontbijt belangrijk bij het nastreven van een gezond gewicht. Het Nationaal Schoolontbijt laat kinderen, hun ouders en hun leerkrachten het belang zien van het ontbijt als de beste start van de dag.

 
Het Oranje Fonds al goed Doel

Bij de 11e editie kiest Het Nationaal Schoolontbijt voor een bijzonder goed doel: War Child helpt wereldwijd kinderen in oorlogsgebieden. In creatieve workshops leren ze omgaan met de gevolgen van geweld. Een tweede goede doel dat een donatie ontvangt is Bake for Life, de stichting die bakkerijen bouwt in de derde wereld om kansarmen daar een beter bestaan te geven.

Kleurwedstrijd

Om het ontbijten extra leuk te maken organiseert Echte Bakker Nijkamp ook een kleurwedstrijd. Alle deelnemers ontvangen bij het inleveren van de kleurplaat een lekkere gezonde verrassing. De winnaar mag een middag meedraaien in de bakkerij. De kleurplaat wordt uitgedeeld bij de ontbijtpakketten en kan ingeleverd worden in de winkel aan de Dorpsstraat 16 in Holten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.