Muzikaal festijn bij 125 jarige molen De Hegeman in Dijkerhoek

0

HOLTEN / DIJKERHOEK – Dit jaar is het precies 125 jaar geleden dat de weduwe Klein Baltink-Willemsen, wonende op erve Hegeman, een molen laat bouwen voor haar zoon Gerrit Klein Baltink op een stuk grond in Dijkerhoek. Om dit te vieren wordt er zaterdag 9 mei 2015 een muzikaal festijn gehouden bij de molen. Deze dag is niet om het even gekozen, het is dan namelijk landelijke Molen- en Gemalendag. Het officiële programma begint rond 14:00 uur met de uitreiking van het jubileumboek “De mölle, het hart van Dijkerhoek.” aan wethouder Cornelissen van de gemeente Rijssen-Holten, eigenaar van dit rijksmonument.

In de molen wordt een kleine expositie gehouden van foto’s uit het archief van de Hegeman. Vanaf 1 april tot 1 juni is het 80 pagina tellende boek te bestellen via  http://www.dijkerhoek.nl voor 11,50 euro. Daarna kost ze 14,50 euro. De bestelde exemplaren zijn vanaf 9 mei af te halen bij de molen.

Na de traditionele ballonnenwedstrijd voor de Dijkerhoekse schooljeugd barst dan het muzikale spektakel los.

PuurZang: koren op de molen!
Het Kulturhus Dijkerhoek en de Möll’nzangers organiseren dit muziekfestival gezamenlijk welke wordt gehouden op het plein voor de molen:

Het uiterst gevarieerde programma van korenzang, volksdansoptredens,  rock-, pop en harmonievertolkingen van bekende nummers belooft veel goeds!
Echt voor elk wat wils: familieoptredens, een heuse deejay-battle en als afsluiter een echte Powerband! Koren op de molen voor elke muziekliefhebber.

Om de verbondenheid van de Dijkerhoekers, en met name de buren van de molen, te benadrukken: de buurt zorgt voor een feestelijke aankleding van het molenplein. Natuurlijk hoeft u niet verlegen te zitten om een natje en een droogje. Daar wordt ruimschoots in voorzien. Want wat is een feest bij de molen zónder pannenkoeken? De middag zal rond 14:00 uur beginnen tot 21:00 uur.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.