Müller moet afwachten

0

HOLTEN – Een besluit over een grote uitbreiding van transportbedrijf Müller aan de Keizersweg in Holten zal zeker nog maanden duren.

"Zulke zaken zijn altijd een langdurig proces", aldus algemeen directeur Jan Peter Müller van Müller Fresh Food Logistics(MFFL). Zoals bekend heeft het transportbedrijf aan de zuidkant van de Keizersweg vijf hectare grond gekocht om daar uit te breiden.

Begin dit jaar gaf de gemeenteraad daar na een besloten vergadering toestemming voor. Toen vervolgens het plan in de openbaarheid kwam, verklaarden de bewoners van de Aaltinksweg zich daartegen. Zij kijken nu uit over de weilanden van Keizersweg-zuid en voelen er niets voor dat uitzicht te ruilen voor bedrijfshallen en vrachtwagens. Zij kregen de provincie aan hun zijde, want die wil het groene gebied ten zuiden van de Keizersweg handhaven. In juli dit jaar bleek dat de provincie aandrang uitoefende op Müller om het bedrijf in z’n geheel te verplaatsen naar het XL Businesspark bij Bornerbroek.

In reactie daarop lieten B en W van Rijssen-Holten weten, dat Müller als een ‘sterk lokaal gewortelde ondernemer’ in Holten thuishoort en ‘van groot belang is in het maatschappelijk-economisch leven van Holten’. Daarom is en blijft het college voorstander van uitbreiding aan de Keizersweg.
(bron stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.