MTB’ers moeten van wandelpaden af

0

HOLTEN – Staatsbosbeheer waarschuwt met name mountainbikers om in natuurgebied De Borkeld op de fietspaden te blijven.

Het komt volgens Staatsbosbeheer geregeld voor dat fietsers gebruikmaken van de wandelpaden.
Dit leidt tot vervelende conflicten tussen fietsers en andere recreanten, met name wandelaars.

Daarom gaan medewerkers van Staatsbosbeheer, samen met de politie, bekeuringen uitdelen wanneer overtredingen worden gepleegd.

Sinds dit voorjaar wordt er geregeld gecontroleerd en gewaarschuwd. Maar er moet worden vastgesteld dat blíjven waarschuwen niet helpt, zo concludeert Staatsbosbeheer.

De Borkeld is een afwisselend natuurgebied met droge en natte plekken, grafheuvels en hoogteverschillen. Het gebied, gelegen tussen Rijssen, Holten en Markelo, is ideaal om te recreëren. Om álle recreanten van de rust te kunnen laten genieten heeft Staatsbosbeheer in 2005 gescheiden routes aangelegd. Wandelaars, fietsers en ruiters hebben hun eigen paden. De fietspaden in de Borkeld zijn aangegeven met een blauw bord voorzien van de tekst ‘fietspad’.

Om de mountainbikers op de Borkeld de gelegenheid te geven af en toe een andere, meer uitdagende route te rijden buiten de aangegeven fietspaden, geeft Staatsbosbeheer de tourclubs in de omgeving jaarlijks toestemming om een veldtourtocht te organiseren.

De organisator en de boswachter van Staatsbosbeheer bepalen gezamenlijk de route.

De tourclubs informeren op hun beurt de deelnemers dat het hier gaat om een speciale tocht die alleen op de vergunningsdatum gefietst mag worden. http://www.staatsbosbeheer.nl .
(bron tubantia)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.