Molendag in Dijkerhoek; Bewegen door wind, motor en spierkracht

0

DIJKERHOEK – Traditioneel begint de tweede zaterdag van mei het nieuwe molenseizoen. Dan wordt de landelijke Molen- en Gemalendag gehouden. In heel het land vinden extra activiteiten plaats. Ook in Dijkerhoek worden deze 11e mei  de baanderdeuren van de molen open gezet. Dit gaat gepaard met de nodige feestelijkheden. Vanaf 10.00 uur kan de molen weer worden bezichtigd met deskundige uitleg van de molenaar of een vrijwilliger.

Dit jaar is de Hegeman start en finishplaats voor een route met historische tractoren. Vanaf 9.30 uur staan ze opgesteld bij de molen tot het vertrek om 10.30 uur. Ze komen rond 15:00 terug. Een mooie gelegenheid om deze juweeltjes te bewonderen. De eigenaars geven gaarne uitleg over de werking. De dag wordt verder ingevuld met een breed programma. Er is muziek, er kan gesmuld worden van pannenkoeken, ijs en andere streeklekkernijen.  Daarnaast zijn er kraampjes met zelfgemaakte producten die kunnen worden bekeken en gekocht. Van honing tot nestkastjes met geheime inhoud en van sieraden tot jam

de Ieniemienie Molenrun

Bewegen is gezond en kan heel leuk zijn! Daarom is er i.s.m. Gabewegen.nl een Ieniemienie Molenrun georganiseerd. Een survivalbaan voor de molen waar de schoolgaande kinderen van Dijkerhoek, onder begeleiding,  lekker al klimmend, kruipend en klauterend het parcours kunnen afleggen. Vanaf 12:30 starten de jongste groepen gevolgd door de oudste basisschoolleerlingen. Hoe kan je nog meer plezier hebben van de wind dan met een ballonnenwedstrijd! Daarom zullen om 12:00 uur de touwtjes worden losgelaten!  En dan maar zien wiens ballon het verste komt.

De entree is deze dag gratis! De molen is ook opgenomen in het netwerk van Rustpunten in Salland. Ideaal om tijdens een fietstocht even af te stappen in Dijkerhoek. Tot eind september zal de molen van dinsdag t/m zaterdag geopend zijn van 10:00 tot 16:00 uur. Voor groepen zelfs buiten deze uren, op afspraak.

Een geweldige reden om op 11 mei de Diekerhookse Mölle “De Hegeman” te bezoeken.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.