Mintonette meiden A1 en B2 verliezen nipt in 5 setter

0

HOLTEN – Afgelopen donderdag hadden de meiden van volleybalvereniging Mintonette een uitwedstrijd tegen Rivo in Rietmolen. Dat het een spannende wedstrijd ging worden, was verwacht want het was de nummer 2 tegen de nummer 1 in deze competitie. In de eerste set ging het aan Holtense kant heel goed. De meiden bleven goed druk houden en kwamen eigenlijk niet in gevaar en wonnen deze set met 18-25. In de tweede set ging het erg gelijk op. Bij Rivo zaten 2 meiden die een snoeiharde service in huis hadden en dat kostte Mintonette net iets te veel punten aan het einde van deze set. Rivo won deze set met 25-23.Helaas ging de derde set net als de tweede, de service was lastig. Minonette A1 had wel het betere spel maar kon de achterstand net niet meer recht zetten. Setstand 25-22.

Als de Holtense meiden nog mee willen doen voor het kampioensschap dan moest er nu gewonnen worden zodat een 5e beslissende set gespeeld kon worden.  In een enerverende vierde set was het toch Holten die rustig bleef en deze set won, setstand 23-25. Van de vijfde set moet gezegd worden dat Rivo vrij snel een grote voorsprong nam en dat Mintonette niet meer terug kon komen ondanks grote inspanningen daartoe. Deze set werd dus gewonnen door Rivo waardoor Mintonette nu 4 punten achter staat met nog 2 wedstrijden te spelen. Vrijdag  11 April om 19.30 uur in sporthal ’t Mossink is de return. Jullie komen toch ook aanmoedigen?

 

De meiden B2 hadden op zaterdag jl. een uitwedstrijd tegen HVC in Den Ham. Na een aantal nederlagen waren de meiden gebrand op winst. En in de eerste set leek het te kunnen lukken. Beide teams deden niks aan elkaar onder, het ging gelijk op naar 20-20. De meiden uit Den Ham waren net iets gelukkiger in het maken van de laatste punten. Setstand 25-20 voor HVC. In de tweede set waren het toch de Holtense meiden die steeds op voorsprong stonden. En deze set werd ook niet meer weggegeven, setstand 20-25. De derde set was erg spannend doordat Mintonette zich op een geweldige manier terugvocht van een achterstand van 18-24. Met goed volleybal kwam Holten tot een stand van 24-24 maar het mocht net niet baten om deze set te pakken, HVC maakte 2x achter elkaar een mooi punt door een prima aanval op te zetten.

Het goede spel aan Holtense kant werd in de vierde set doorgezet. De meiden uit Holten wisten dat ze deze set moesten winnen als ze nog iets wilden  en met vechtlust werd deze wederom spannende set gewonnen met 23-25. Tussenstand is nu 2-2 in sets en door deze stand was Holten al verzekerd van 2 punten. Om 3 punten mee naar huis te nemen en de overwinning, was het nodig om de vijfde set te winnen. Helaas verliep deze set anders. HVC nam een grote voorsprong en kwam niet meer in gevaar. Maar neemt niet weg dat Mintonette B2 een prima wedstrijd heeft gespeeld en dat de meiden terug kunne kijken op een hele leuke wedstrijd. Met toch wel een glimlach op de gezichten gingen wij weer terug naar Holten. Zaterdag moet B2 een uitwedstrijd spelen in Vriezenveen. Zaterdag 5 April wederom een uitwedstrijd maar jullie kunne deze meiden aanmoedigen op vrijdagavond 11 April om 19.30 in sporthal ’t Mossink. U komt toch dan?

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.