Mintonette heren 1 komt net te kort

HOLTEN – Zaterdagmiddag 18:00 uur stond de wedstrijd Rosstars H2 tegen Mintonette H1 op het programma. Geen onbekenden van elkaar, de mannen zaten vorig jaar reeds in dezelfde poule en Holten wist dat dit een zware tegenstander was. Lengte, slagkracht en techniek maar ook nonchalance en soms slordig spel tekenden deze tegenstander. Vooral die laatste punten waren natuurlijk een interessant en daar moest gebruik van worden gemaakt.

De eerste set begon aanvankelijk wat stroef, waarschijnlijk door de korte inspeeltijd, daarna kwam de wedstrijd echt “los” en waren van beiden kanten prachtige aanvallen te bewonderen. De teams waren erg aan elkaar gewaagd, het ging tot de 15 punten redelijk gelijk op. Daarna begon de tegenstander iets uit te lopen en deze achterstand van rond de 4 punten kon niet meer weggewerkt worden.
De tweede set startte vrijwel als de eerste, met één verschil: Holten behaalde nooit een voorsprong maar bleef bijna altijd net een paar puntjes achter. Dat was niet aan de vechtlust te wijten, er werd gevochten voor elke bal wat resulteerde in mooie reddingen en lange rally’s. Als toeschouwer kreeg je deze namiddag echt leuk volleybal voorgeschoteld. Toch kon Rosstars net die laatste punten binnen halen en ook deze set ging naar hen.

De start van de derde set ademde van het begin de belofte van winst voor Mintonette. Een prachtige eerste serviceronde resulteerde in een voorsprong van 4 punten. Tot aan punt 18 was er geen vuiltje aan de lucht, er werd goed samengewerkt, aangevallen en verdedigd. En opeens kreeg Rossum grip op de set en begon aan een enorme inhaalslag en kwam zelfs met 1 punt voor. Door goed de rust te bewaren en uitgaan van de eigen kracht kon Holten het tij keren en gaven ze de setwinst niet meer uit handen.
Nu was het van het grootste belang dat de vierde set gewonnen moest worden om nog kans te maken op de wedstrijdwinst. In het begin van de set leek het te lukken maar wederom sloeg het beeld om en dit keer kon Holten geen vuist meer maken en ging Rosstars er met de setwinst en dus ook de wedstrijdwinst vandoor. Toch waren de heren van Holten niet ontevreden; verlies is vervelend maar in dit geval konden ze zeker met opgeheven hoofd richting Holten.

Reacties zijn gesloten.