Massale belangstelling koopzondag enquête in Rijssen-Holten

16

De teller staat na 10 dagen al op ruim 1500 deelnemers aan de koopzondag enquête en lijkt daarmee een bevestiging dat dit onderwerp enorm leeft onder de inwoners van Rijssen-Holten. “ In de aanloop naar de verkiezingen straks in maart, willen we naast de mening van onze winkeliers ook graag de mening van onze inwoners weten” aldus Frans Noordam fractie voorzitter en lijsttrekker voor de VVD in Rijssen-Holten.

De winkels open op zondag is landelijk een normaal gegeven, maar nog niet in Rijssen-Holten.
Natuurlijk kleven er ook bezwaren aan de openstelling van winkels op zondag, de vraag is kun je wat doen aan deze bezwaren. De vrijheid die we hebben om zelf te bepalen of we de winkels mogen openstellen en te mogen winkelen op zondag is een groot goed. Dat daarbij rekening gehouden wordt met mensen die graag een ongestoorde zondagsrust willen is zeker zo belangrijk.

De roep om een koopzondag is een veel gehoord geluid vooral in de kern Holten. De vele toeristen maar ook de eigen inwoners zijn op de zondag zoekende naar winkels die kunnen voorzien in de dagelijkse boodschappen. Menig Holtenaar en toerist gaat nu op zondag op zoek in de buurgemeenten om zijn boodschappen te kunnen doen. “De vragen in de enquête geven ons wellicht een beeld dat we ook in Rijssen-Holten rekening kunnen houden met elkaar en dat ieder de zondag op zijn eigen wijze die invulling kan geven, dat heet naar elkaar toe ook verdraagzaamheid”, aldus Noordam. Op de poll http://www.rijssen-poll.nl worden de inwoners van Rijssen gevraagd naar hun mening, datzelfde wordt gevraagd aan de inwoners van de kern Holten, zij kunnen terecht op de poll http://www.holten-poll.nl.

16 Reacties
 1. Nicole Brinkman
  Nicole Brinkman zegt

  ???

 2. Nicole Brinkman
  Nicole Brinkman zegt

  ???

 3. Wilma Waijenberg-veltman
  Wilma Waijenberg-veltman zegt

  Pim Waijenberg en Tamara Waijenberg al te kennen gegeven dat jullie graag je boodschappen op zondag in Holten willen doen in plaats van Markelo.?

 4. Toby Wendling-Ketting zegt

  Gelijk doen, open die winkels! Raar is dat deze discussie na 60 jaar weer gevoerd moet worden! Toen ging het over het zwembad wel of niet open op zondag. Het werd open in Holten en dicht in Rijssen! Er is dus in zestig jaar weinig veranderd.

 5. Ina Scheer Veldhuis
  Ina Scheer Veldhuis zegt

  Doe het als in Ede. Doe de enquête per dorp. Holten zal het zeker redden!!!!

 6. Ina Scheer Veldhuis
  Ina Scheer Veldhuis zegt

  Dit raad ik aan als geboren Holtenaar en sinds jaren wonend in Ede

 7. Josien zegt

  Gewoon open want de Rijssenaren zie je ook lopen op zondag in de winkels in Enter en Markelo en dan ook degene die er fel op tegen zijn.

 8. Pim Waijenberg
  Pim Waijenberg zegt

  De tegenstemmers voornamelijk de mensen in Rijssen gaven aan dat het met het geloof te maken had. Dus eigenlijk dringen ze hun GELOOF aan ons op en is dat niet verboden iemand je geloof opdringen. Ga je nu zondags na markelo zie je veel Holtenaren de boodschappen kopen.

  1. Simon Bontius
   Simon Bontius zegt

   Vind ik ook niet gek

  2. Simon Bontius
   Simon Bontius zegt

   Vind ik ook niet gek

  3. Sietse zegt

   Je gaat niet NA Markelo, maar…………….. NAAR Markelo

  4. Alie van Doornspeek
   Alie van Doornspeek zegt

   Als Holten open wil op zondag en Rijssen niet. Doe dan de winkels in Holten open. Is toch niet zo moeilijk. Je moest eens weten hoeveel Rijssenaren op xondag bij de Dirk komen voor de aanbiedingen. Die gaan op zondag al in. En dan heb ik het over echte Rijssenaren incl. Rok en knot.

  5. Marleen Koning
   Marleen Koning zegt

   Alie, de boefjes!

 9. Jan Dollen
  Jan Dollen zegt

  Afscheiding van Rijssen lijkt mij de oplossing

 10. Heijnders zegt

  Is een tussenoplossing dat winkels op zondag bezorgen?
  Online bestellen mag altij. Men bezorgt dan op de zondag.

 11. Huisken zegt

  Op zondag hoeven de winkels niet open, je hebt zes dagen om boodschappen te doen.
  Laat Holten dan bij Markelo gaan, dan kunnen ze samen winkelen.
  Rijssen moet niet toegeven.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.