Marktkooplieden krijgen uiteindelijk hun zin

0

HOLTEN – Er lijkt een einde gekomen te zijn aan de perikelen op de Holtense vrijdagmarkt.
Nadat de marktkooplui twee weken geleden bij de gemeente Rijssen-Holten hadden aangekaart het niet eens te zijn met de huidige marktopstelling, is er na een gesprek met de bedrijfsleider van de Albert Heijn, overeenstemming bereikt.

Volgende week morgen de kooplieden weer in de oude marktopstelling plaatsnemen op de Kalfstermansweide. Dit betekend dat er voor de Hema weer marktkramen geplaatst mogen worden, waardoor de doorgangsweg naar parkeerplaatsen achterop de Kalfstermansweide zal verdwijnen.

“Eindelijk goed nieuws”, vertelt Pieter Bos, eigenaar van de stroopwafelkraam. “De situatie was veel te gevaarlijk voor bezoekers van de markt en de Albert Heijn. Moeders moesten letterlijk hun kinderen aan de kant trekken wanneer er een auto passeerde. We hebben een goed gesprek gehad met Jeroen Temmink en zijn tevreden met deze oplossing.”

Halverwege de middag werd er door de Albert Heijn ineens een verkeersregelaar naar buiten gestuurd om het verkeer naar de parkeerplaats achter de markt te leiden. Bos: “Het werd ontzettend gevaarlijk. Auto’s reden roekeloos langs de markt. Uiteindelijk heb ik de doorgang met een bord geblokkeerd, zodat het minder gevaarlijk werd. Als reactie hierop kwam de bedrijfsleider naar buiten voor een gesprek. Na even praten zag ook hij in dat het te gevaarlijk werd voor zijn klanten en zijn we samen tot deze oplossing gekomen.” In eerste instantie leek er op korte termijn geen oplossing voor de problemen op de markt te komen. Moedeloos probeerden de kooplui er het beste van te maken. “Gelukkig kunnen we allemaal goed met elkaar overweg, anders waren de problemen nog veel groter geweest.”

Bij aankomst op de markt vanmorgen zag Bos de bui alweer hangen. “Het wilde weer niet lukken met de opstelling. We hebben onderling een tijdje met elkaar staan praten om naar een oplossing te zoeken, maar voor mezelf had ik al besloten om maar weer naar huis te gaan. Op deze manier valt simpelweg niet te werken. Gelukkig is er nu een oplossing gevonden. Volgende week gaan we met een kleine glimlach aan weer het werk.”
(bron tubantia)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.