Marco Rensen stopt met triathlon

4
Marco Rensen in Holten

Holten – Begin februari heb ik besloten om te stoppen met de triathlonsport. Mijn laatste wedstrijd zal de triathlon van Holten zijn. Daar zal ik deelnemen aan de Olympic Distance. Deze afstand gaat over 1.5 kilometer zwemmen, 41 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen. Na 16 jaar triathlon zie ik niet genoeg uitdagingen meer om elke week hard te trainen. Het wordt steeds moeilijker om me te motiveren om te gaan trainen.

In 1993 doe ik voor de eerste keer mee aan de triathlon in mijn woonplaats Holten. Eigenlijk ben ik meteen verkocht en ik schrijf me het jaar daarop weer in. In 1994 pak ik al mijn eerste podiumplaats. De derde plaats in het Holtenskampioensschap is mijn deel.

Elk jaar ga ik wat meer trainen met als doel om ook een keer te winnen. Ik ga  mijn eigen trainingsschema’s schrijven met om zo goed mogelijk te trainen. Ook ga ik aan steeds meer wedstrijden in de regio meedoen. In 1998 is mijn doel deels bereikt door de 1/8 triathlon van Bathmen te winnen. Mijn hoofddoel wordt in 1999 binnen gehaald door de 1/8 bondswedstrijd van Holten te winnen. Met deze 1ste plaats ben ik tevens ook Holtenskampioen. Dan maak ik direct de overstap naar de kwart triathlon en ruim een maand later pak ik voor het eerst de winst op deze afstand in Bathmen.

De 3 jaren daarna win ik de kwart triathlon van Holten. Uniek in de historie van de Holtense triathlon dat een triatleet 4 keer achter elkaar de bondswedstrijd weet te winnen en tevens de Holtensetitel. Ook zet ik in 2002 de snelste tijd neer op de kwart triathlon uit de historie van de Holtense triathlon. De tijd van 1.50.42 staat echter nog steeds. In 2003 ga ik me meer richten op de nationale wedstrijden over de olympische afstand. Mijn snelste tijd op deze afstand zet ik neer in Nijeveen 2.02.48. Mijn hoogste klassering op deze afstand is de 4de plaats in Deventer 2007. In 2005 win ik in Holten op de vrijdagavond van het triathlonweekend zelfs de zwemloop en op zaterdag de 1/8 triathlon. Ook een unieke prestatie in mijn carriere.

De triathlon van Holten in 2000 is mijn mooiste wedstrijd uit mijn carriere. Mijn vrouw Annet Dikkers wist toen de 1/8 triathlon van Holten te winnen en ik de kwart triathlon.

Zondag  20 april start ik op het EK Powerman van Horst aan de Maas. Dit is een duathlon over de afstanden 15 kilometer lopen, 60 kilometer fietsen en nog eens 7.5 kilometer lopen. Op 11 mei zal ik starten op het EK Triathlon Olympic Distance in Lissabon Portugal. Daar zal ik uitkomen in de categorie M 35-39 In juni zal ik in Stein deelnemen aan het NK triathlon Olympic Distance categorie H 35+. En dan op 28 juni staat mijn 55ste en allerlaatste triathlon op het programma.  De triathlon van Holten.

Waar het 16 jaar geleden begon zal het in 2008 eindigen op “Het Smidsbeld” in Holten. Ik kijk met een goed gevoel terug en ben tevreden met wat ik heb bereikt in de triathlonsport. Op een lager niveau meedoen geeft mij niet meer de voldoening die ik graag zou willen. Ik zal zeker blijven trainen dat heeft mijn lichaam nodig na al die jaren hard trainen.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!
4 Reacties
 1. Mark zegt

  Marco succes met je laatste triathlon van Holten! Alleen als ik jou was zou ik wel op het Smidsbel[b]t[/b] finishen 😉

 2. Mark zegt

  Marco succes met je laatste triathlon van Holten! Alleen als ik jou was zou ik wel op het Smidsbel[b]t[/b] finishen 😉

 3. MR zegt

  Lijkt me een goed idee Mark.

 4. MR zegt

  Lijkt me een goed idee Mark.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer