Maarten Benschop Holtens kampioen Tafeltennis

HOLTEN – De tafeltennisvereniging Holten organiseerde zaterdag 7 januari j.l de open holtense kampioenschappen tafeltennis voor Recreanten.

Met ongeveer  30 deelnemers kan teruggekeken worden op een zeer geslaagd en sportief toernooi dat zich jaarlijks mag verheugen op steeds meer deelnemers. Voor volgend jaar mikt de tafeltennisvereniging op ruim 40 deelnemers.Nu al hebben zich 6 dames aangemeld voor het toernooi van 5 januari 2013!!!!

Vanaf ’s ochtends  10  uur ontwikkelde zich bij de recreanten een spannende strijd . De recreanten werden opgedeeld in 2 groepen. In poule A kwamen Maarten Benschop  en Ruben Jol  respectievelijk als nummer 1 en 2 uit de bus . Hier zag de eveneens goed spelende Tim Hakkert net de kruisfinales aan z’n neus voorbijgaan door als derde in de poule te eindigen.

In poule B  heerste Dirk Jansen en bleef ongeslagen. Voor de tweede plek in deze poule streden Dirk van Zon (gesteund door zijn fanclub) en Anton Bulsink. Anton wist de onderliggende confrontatie met Dirk in zijn voordeel te beslissen door beide games met minimaal verschil te winnen.

In de eerste halve finale moest Anton vervolgens  wel buigen voor Maarten (0-3). De tweede halve finale tussen  Ruben en Dirk werd een spannende aangelegenheid. Er waren maar liefst 5 games nodig om een winnaar te forceren. Maarten trok hierbij uiteindelijk net aan het langste eind.

Om de 3e en 4e plaats moest Anton ,evenals vorig jaar, zijn meerdere erkennen in Ruben. De finalestrijd tussen Maarten en Dirk werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Maarten met een 3-1 zege en daarmee was Maarten de verdiende winnaar en kersverse kampioen van 2012.

In de jeugdklasse tot 12 jaar werd Stijn Nijland kampioen van Holten. Roel Deterd Oude Weme en Wouter Nikkels eindigden respectievelijk als 2e en 3e.

Ook de competitie spelers lieten zich gelden en werden op sterkte ingedeeld in een A en B groep. Bij de competitie B spelers ging de titel naar Arjan Hakkert die in een meerkamp als sterkste uit de bus kwam en ongeslagen bleef.

Bij de A spelers  wist Frank Bruggeman de titel in de wacht te slepen door  met 3-1 te winnen van zijn teamgenoot Guido v Zwieten.

In het dubbelspel werden koppels gevormd van  competitie spelers en recreanten hetgeen een leuke mix aan wedstrijden opleverde. De finale in het dubbelspel ging tussen Arjan Hakkert/Ruben Jol en Maarten Benschop/Tom Hofman. Arjan en Ruben waren toch een maatje te groot getuige de 3-0 overwinning.

Om 16.00 uur  werd het toernooi afgesloten met het uitreiken van de door Tastoe beschikbaar gestelde prijzen .

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer