Lekker druk TIB-DRW Diepe Hel Holterberg Loop

0

HOLTEN – Het was lekker druk in het startvak voor de TIB-DRW Diepe Hel Holterberg Loop afgelopen zaterdag. Ruim 2250 deelnemers stonden er te trappelen om te mogen vertrekken voor de één kilometer kidsrun, de twee, vijf of tien mijl. Het eerste startschot klonk om 13.00 uur. In het begin is het voor de lopers van met name de vijf en tien mijl wel eventjes heen- en weer stuiten, ontwijken en inhalen.

Met zo veel lopers blijft het nog een poosje een dik pak. Maar na de eerste befaamde klim, de Motieweg, was daar al geen sprake meer van. In het schitterende herfstdecor van de Holterberg bedwongen de lopers het loodzware parcours. Voor de toppers misschien kinderspel, maar voor de meeste anderen een hele uitdaging. Na de heuvels van de Holterbergweg ging het op de terugweg met grote passen bergaf richting Holten om hier glansrijk te finishen in een geweldige entourage op Kalfstermansplein.  

Clinic draagt bij aan succesvol finishen
Behalve internationale en nationale toppers bestond het deelnemersveld ook over een heleboel regionale en lokale sporters. Zo deden uit Holten onder andere Dirk Jansen (55) en Gerda Buschers (49) mee. Gerda nam voor de tweede keer deel aan de Diepe Hel Holterberg Loop. Voor Dirk was het de eerste keer. Dirk en Gerda zijn het er allebei over eens dat de clinic van AV Holten bijdraagt aan het succesvol halen van de eindstreep. “De trainingen zorgen voor regelmaat. Van de intervaltrainingen word je sneller. Dit soort oefeningen doe je niet zo vlug in je eentje. Door in een groepje te trainen, jut je elkaar op en verleg je je grenzen.” Voor Gerda hebben de trainingen ook een sociale functie. “Ik leer op deze manier veel andere Holtenaren kennen die ik normaal niet zo gauw zou ontmoeten. Bovendien realiseer je je tijdens de trainingen in het bos, dat we in een uniek stukje Nederland wonen. Daar kan ik erg van genieten.” Dirk vult aan: “Door de trainers word je extra geënthousiasmeerd. Zo hebben we gezamenlijk in het volle maanlicht het parcours van de Holterbergweg geoefend. Schitterend!”

“Tijdens de wedstrijd hou je de mensen die je kent in de gaten. Ik ben fanatiek. Zit ik goed? Ik wil goed overkomen. De Motieweg was pittig. Maar we hadden geoefend. Je moet niet te snel naar boven willen. Kleine pasjes nemen. Het heeft geholpen.”, aldus Gerda.  

Allebei kijken ze tevreden terug op de voorbereiding en hun prestatie. Als het aan Gerda ligt, blijft ze naast de handbaltraining één keer in de week hardlopen. “Misschien dat ik tussendoor nog wat crossloopjes doe. Ik wil nog zeker één keer meedoen aan de triatlon. Dan ben ik 50 en denk ik dat het mooi is geweest.” Dirk reageert: “Ik ben pas op m’n 55 ste begonnen! Ik was eerder altijd vrijwilliger op de motor bij de triatlon. Met de jaren had ik een tikkeltje overgewicht. Door het volgen van een dieet verloor ik eerder al tien kilo en door vervolgens te gaan sporten verloor ik er nog ‘ns vijf.” Door mee te doen aan de Diepe Hel Holterberg Loop, de triatlon en de trainingen heb ik een doel om te sporten. Het geeft je bovendien agendadiscipline. Ik voel me er fitter bij.”.

Voor alle uitslagen kijk op http://www.diepehelholterbergloop.nl
(foto’s G. Willems)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.