voor Holten, door Holten

Leerlingengrens geldt niet voor Bosschool

0

HOLTEN / ESPELO – De Bosschool in Espelo zou tot en met 2021 niet verplicht zijn minimaal 44 leerlingen te hebben. Dat zei Willy Veneklaas van Gemeentebelang gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering in Rijssen.
De raad zou dat in 2001 hebben besloten. Wethouder Ben Wolterink kon gisteravond niet zeggen of Veneklaas gelijk heeft.

De school dreigt volgend jaar onder het verplichte aantal leerlingen te duiken. Daarom wordt onderzocht of de school kan worden samengevoegd met een nieuwe school in Dijkerhoek. Momenteel heeft de school 44 leerlingen.

Veneklaas stelde gisteren vragen over de ‘geruchten’ dat de Bosschool zou worden opgeheven. "Dat baart ons zorgen, want de Bosschool heeft een bijzondere positie in het onderwijs. De school heeft een veel bredere functie dan alleen onderwijs. Deze heeft een bindende functie in de gemeenschap. Bovendien is het een vangnet voor scholieren die het moeilijk hebben op met name de Holtense basisscholen. Door extra begeleiding in de kleinere klassen kunnen de leerlingen op den duur terugstromen naar het onderwijs in hun eigen omgeving."

Veneklaas wil vooral weten hoe zeker het is dat de Bosschool wordt gesloten en wanneer de gemeenteraad daar iets over kan zeggen.

Volgens wethouder Wolterink is het uiteindelijk de gemeenteraad die beslist of de school wordt gesloten. "Stichting Roos (overkoepelend bestuur voor scholen in Rijssen-Holten, red.) heeft niet besloten tot samenvoeging van de scholen, maar onderzoekt momenteel de mogelijkheid de Bosschool te betrekken bij het mini-Kulturhus in Dijkerhoek. Na dat onderzoek kijkt Roos of de samenvoeging van scholen wenselijk en mogelijk is. Maar op grond van de wet blijft vermindering van het aantal scholen in de gemeente een taak van de gemeenteraad. De Stichting Roos is alleen belast met de voorbereiding."
(bron Stentor)

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link