Leerlingen Waerdenborch bouwen Dassenborch bij Natuurdiorama Holterberg

0

HOLTEN – Afgelopen dinsdag hebben 84 leerlingen van De Waerdenborch een start gemaakt met het bouwen van een ‘Dassenborch’ is samenwerking met het Natuurdiorama Holterberg.

Dit in het kader van de maatschappelijke stage. Bij de bouw kregen ze hulp van de kunstenaressen Bri Manuel en Angelique Bovenschutte uit Diepenheim.

De Dassenborch is een recreatieobject dat in twee etappes gebouwd gaat worden. Dinsdag 11 juni maakten de leerlingen de eerste start met het middengedeelte van de borch. Dit maken zij van palen, takken, zand/grond en gras-en heideplaggen. De Dassenborch staat symbool voor de verbondenheid tussen het Natuurdiorama Holterberg en De Waerdenborch en staat in het bos van Daantje Das bij het Natuurdiorama. Kunstenaressen Bri Manuel en Angelique Bovenschutte van Lab8-Ambt bedachten het ontwerp: “Wij wilden graag een duidelijke link leggen tussen de Waerdenborch en de dassenburchten in het Natuurdiorama. Uiteindelijk is dat met de Dassenborch goed gelukt. Bovendien is het een object dat blijft en waar iedereen van kan genieten als het straks klaar is”.

Het project is in het kader van de maatschappelijke stage. Naast het bouwen van de Dassenborch, vertelden de vrijwilligers Anton en Loes van het Natuurdiorama Holterberg meer over hun vrijwilligerswerk en het belang van hun werk. Met dit project maken de leerlingen zich niet alleen nuttig tijdens deze maatschappelijke stage, maar leren ze ook meer over vrijwilligerswerk en het belang ervan.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.