Leeftijdscontrole alcoholgebruik Keunefeesten 5 bekeuringen!

1

HOLTEN – Alcohol onder de 18? Dat is strafbaar. Niet alleen het drinken ervan, maar ook het bezit. Jongeren die de Keunefeesten bezoeken en nog geen 18 zijn, zijn gewaarschuwd. De gemeente controleert tijdens de Keunefeesten op alcoholgebruik onder de 18.

De Keunefeesten worden dit jaar gehouden op 11, 12, 13 en 14 september. Vier dagen feest in de feesttent op de Kalfstermansweide in Holten. De organisatie van de Keunefeesten doet er alles aan om er een mooi feest van te maken. Dit betekent dat zij zich volledig inzetten om alcoholgebruik onder de 18 jaar tegen te gaan.

Controle uitgevoerd
Op donderdagavond 11 september heeft de gemeente de eerste controle uitgevoerd. Tijdens deze controle hebben vijf jongeren een bekeuring gekregen omdat zij nog geen 18 zijn en al wel alcohol dronken dan wel in hun bezit hadden. Ook de komende dagen voert de gemeente controles hierop uit. Er wordt niet gewaarschuwd maar direct bekeurd.

Burgemeester Arco Hofland: “Organisatie en gemeente kunnen dit niet alleen en ik roep daarom ook de ouders op hun feestvierende pubers erop te wijzen dat ze geen alcohol mogen drinken als ze nog geen 18 jaar oud zijn”.

Voor meer informatie over het drinkgedrag van pubers kunnen ouders de website van http://www.loes.nl raadplegen.

1 reactie
  1. De logica man zegt

    De organisatie van de Keunefeesten doet er alles aan om er een mooi feest van te maken. Dit betekent dat zij zich volledig inzetten om alcoholgebruik onder de 18 jaar tegen te gaan.

    Op welke manier word het feest leuker door controle’s? Verwarring much, pls explainnn

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.