Kwiek uit, altijd lastig

HOLTEN – Afgelopen zondag stonden de dames van Kwiek uit Raalte op het programma. De laatste wedstrijd van de competitie. De wedstrijden zijn nog niet afgelopen. We doen mee in de ABC-cup en we doen mee met de bekerwedstrijden, meer daarover en over de planning vindt u later op de site of kunt u volgen via Facebook.

Voor ons staat er niets meer op het spel. Kwiek dat 1 plekje boven ons staat kunnen we niet meer inhalen en verder zakken dan dit kan ook niet want de hekkensluiter van dit seizoen wist ook geen punten te halen. Gewoon lekker ballen dus. Doordat er geen druk meer op onze schouders hing, was dit dan veruit de beste wedstrijd van de afgelopen weken. Hier en daar nog steeds fouten en we speelden nog steeds niet zo lekker als dat we vorig seizoen hadden gedaan, maar een glimp van ons oude team was terug!

In de verdediging hielpen we elkaar goed waardoor we na 15 minuten spelen een voorsprong wisten te pakken van 4-5. De vijf minuten die daarop volgden scoorden we er nog drie waardoor onze voorsprong uitliep tot 4-8. De ontzettend goed keepende doelvrouw van Kwiek zorgde ervoor dat wij de voorsprong niet vast konden houden, waardoor we met een ruststand van 9-9 de kleedkamer in gingen.

Kwiek wist de opgelopen achterstand door snelle tegenaanvallen ongedaan te maken. Er moest in de 2e helft beter terug worden verdedigd. Dat bleek in theorie makkelijker te zijn dan in de praktijk. Waar Kwiek het doel deze tweede helft goed wist te vinden, had Holten daar erg veel moeite mee. Met nog 7 minuten op de klok stond er een stand van 18-14 op het bord en leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Maar opeens ging er bij Holten een knop om en haalde Holten de stand weer in tot 19-18. Met nog minder dan een minuut te spelen mocht Holten in de aanval. Holten kreeg een vrije bal die Karlijn Bekkernens er vanuit stand in liet ploffen. 19-19 !  Holten leek een punt te gaan pakken, maar Kwiek had nog 15 seconden om in de tegenaanval te gaan. Tot groot ongenoegen van Holten gaf de scheidsrechter cirkelverdedigen. Een penalty voor Kwiek die werd benut en  dus een eindstand van 20-19. Holten mochten helaas geen punt meenemen uit Raalte.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer