Kunstroute zorginstellingen Salland

0
Kunst bij Diessenplas

HOLTEN – Een expositie in elf zorginstellingen in Salland over het thema ‘Verlies, afscheid nemen, de dood en rouw’. Ongeveer 30 regionale kunstenaars die daarvoor een werkstuk beschikbaar stellen.
Twee weken lang een wandel-/fietsroute langs die kunst. Op 11 oktober een veiling, waarvan de opbrengst beschikbaar is voor spirituele begeleiding van palliatieve patiënten. Ziedaar de ingrediënten van ‘Laat je raken’, een initiatief van Palliatief Netwerk Salland.

Zaterdag 11 oktober is de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. In de aanloop daarnaartoe worden activiteiten georganiseerd, vooral bedoeld om mensen te informeren over de mogelijkheden van geschikte hulpverlening voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Netwerk Salland heeft het gezocht in kunst. Op 27 september om 10.00 uur wordt de kunstroute geopend bij Humanitas in Deventer.

Image

Kunst bij Diessenplas

De route loopt ook door Raalte, Holten, Olst en Diepenveen. Twee weken lang is de kunst dagelijks van 10.00 tot 15.00 uur te bezichtigen. Er is steeds een vrijwilliger aanwezig om informatie te geven. Er is ook een brochure beschikbaar, met daarin de route, de elf instellingen en het programma van de afsluitende manifestatie op 11 oktober in de Lebuïnuskerk in Deventer. Burgemeester Heidema verricht om 10.00 uur de opening. Gerda Havertong presenteert het ochtendprogramma. Om 16.00 uur is de veiling van de geschonken kunstwerken. Gastheer en presentator is Matthijs van Nieuwkerk.
Bij de instellingen is een brochure met informatie over de deelnemende kunstenaars en palliatieve zorg te koop. Ook staan er diverse gedichten in, waaronder ‘Laat je raken’ van JC, waaraan het motto van de route is ontleend. 

(foto’s H. Theijn)

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.