Komedie-trio gaat voor vier avonden Kulturhus

HOLTEN – Voor de derde keer gaat het trio Jan Deijk, Bert Reijlink en Laurens Jan Stam de planken op het Holtense Kulturhus. Wederom is er gekozen voor een ouwejaarsconference om zo het jaar met een komische noot af te sluiten. Nadat de eerste twee edities drie keer uitverkochten, gaat het trio nu voor vier avonden uitverkocht huis.
“We kregen vorig jaar toch nog van veel mensen te horen dat ze niet konden komen en hebben dus de shows wat meer gespreid en er een avond aan toegevoegd”, vertelt Laurens Jan. De eerste twee avonden zijn al gepland op vrijdag 27 en zaterdag 28 november en de tweede serie van twee is gepland op 18 en 19 december. De heren zijn inmiddels al druk aan het repeteren met de teksten en liedjes.

“Het schrijfwerk zit er voor 95% op en we zijn nu dus de teksten aan het finetunen en uit het hoofd aan het leren. Daarnaast hebben we ook weer een aantal liedjes geschreven over gebeurtenissen in Holten en Nederland het afgelopen jaar. Deze nemen we op bij Wim Wegstapel in zijn studio om ze zo makkelijker uit het hoofd te kunnen leren”, vertelt Bert.
Onderwerpen zullen dus gebeurtenissen zijn van het afgelopen jaar. “Waarbij we dit keer ook iets meer over de grenzen van Holten kijken omdat de spoeling natuurlijk ieder jaar een beetje dunner wordt. Holten is niet zo heel groot en grappen moeten ook gaan over zaken en mensen die iedereen kent”, aldus Laurens Jan. Reden dat ook vaak dezelfde mensen en zaken aan bod komen tijdens de shows. “Maar wel altijd in nieuwe vorm of in een nieuw verhaal. Je moet nu eenmaal spraakmakende personen hebben die algemeen bekend zijn als je een verhaal vertelt en dat is in een dorp als Holten een vaste groep. Allemaal mensen die het wel kunnen hebben als we ze een keer op de hak nemen, want we doen alles met een knipoog natuurlijk”, vertelt Jan. Daarnaast is er dus ook meer ruimte voor nieuws uit Nederland. “Daarmee vergroten we de vijver waaruit we kunnen vissen en kan je met hele nieuwe onderwerpen komen. Zo zal het gaan over Bill Cosby, Frank Masmeijer, Feyenoordsupporters, maar ook over lokale zaken als het Trefpunt, de triatlon en een eventuele komst van vluchtelingen naar Holten”, vertelt Laurens Jan. De voorstellingen beginnen om 20.30 uur en zijn wederom met pauze. De kaarten zijn te koop via http://www.kulturhusholten.nl en kosten 15 euro per stuk.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer