Kom d’r Uutmarkt nu drie dagen

HOLTEN – De inmiddels bekende Uutmarkt komt terug maar spectaculairder dan voorheen. Nieuwe naam, nieuwe opzet en maar liefst drie dagen lang. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september.

Met theater, muziekoptredens, film, sportactiviteiten en lekker eten is de Kom d’r Uutmarkt voor jong en oud. Entree is gratis, met uitzondering van een aantal theatervoorstellingen.

Een festival waarvoor iedereen d’r uut komt! Met het nieuwe festival roepen het Kulturhus, alle betrokken verenigingen, ondernemers en horeca de Holtenaren op vooral naar buiten te gaan. Was de ‘oude’ Uutmarkt vooral opgezet om mensen warm te maken voor activiteiten in het Kulturhus, nu is het een feest van heel ondernemend Holten om te laten zien wat er allemaal te zien, te doen en te beleven valt in het dorp. Van winkelen en theater tot uit eten en vrijwilligerswerk.

Theatertoren
De opzet is geheel vernieuwd. Jeroen de Kok, manager Kulturhus: ,, Het evenement kun je vergelijken met de landelijke Parade maar dan ‘een dorpsere versie’ ervan. Een festival waar van alles gebeurt met de theatertoren zoals die ook op de Parade in onder meer Rotterdam en Amsterdam te zien was, als bruisend middelpunt. Een echte blikvanger.” Bovenin de theatertoren wisselen korte theatervoorstellingen elkaar af, onderaan zijn winkeltjes, barretjes en een mni-bioscoop. Om de theatertoren heen op het plein de Smidsbelt is het een vrolijke bedoening waar van alles gebeurt.

Theater, sport, spel en muziek
Het programma is zeer uitgebreid. Rond de theatertoren zijn straattheateracts, een kunstmarkt waar Holtense kunstenaars hun werken verkopen , een veiligheidsplein, een bandjespodium, een vrijwilligersmarkt, optredens van lokale toneel- en muziekverenigingen, een modeshow inclusief catwalk en een kinderbeweegstraat. De derde en laatste dag van het festivalweekend staat in het teken van familie. Zo zijn er onder meer een klassiek koffieconcert, een jeugddienst in de kerk en diverse kindervoorstellingen.

Gratis entree
Toegang tot het festival en de meeste voorstellingen en activiteiten is gratis. Alleen voor de verschillende voorstellingen in de Theatertoren betaal je 1 tot 2 festivalmuntjes, te verkrijgen op het festival. Voor wie meerdere voorstellingen wil bezoeken, is er een Passe Partout verkrijgbaar voor 5 euro voor een dag of 9 euro voor het hele weekend. Alleen in de voorverkoop te koop via http://www.kulturhusholten.nl.

Reacties zijn gesloten.