Kerstrock in de Wippert

0

HOLTEN – In zaal De Wippert aan de oude weg Laren – Holten vindt op Tweede Kerstdag voor de drieëntwintigste keer het Kerstrock – festival plaats. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een combinatie van  jonge regionale bands en een nieuwe band met ervaren bandleden. Daarnaast is deze drieëntwintigste aflevering weer voorzien van een zo breed mogelijk rockprogramma, wat altijd heeft gezorgd voor een gezellige sfeer en een stampvolle zaal.

Tussen 16.00 en 22.00 uur treden de volgende vijf bands op: Break Out, The Little Guys, Rollin’ On, Dom Verdan en Super Sundays.  De entree voor Kerstrock in De Wippert bedraagt  7 euro.

PROGRAMMA

BREAK OUT (16.15 – 17.00 uur)
Break Out is een jonge nieuwkomer uit Bathmen / Laren. De leeftijd van dit viertal ligt tussen de 16 en de 18 jaar en ze hebben hun oefenruimte in Laren, waar ze oorspronkelijk ook 4 jaar geleden zijn begonnen. Hun eerste optreden in de huidige bezetting was ongeveer een jaar geleden. Break Out staat garant voor vernieuwde rock / rock’n roll en punk van de beste en populairste bands. Volgens de bandleden zijn verder nummers van Golden Earring tot Neil Young te verwachten. Ook proberen deze jongens hun eigen Rock ’n roll muziek te schrijven. Meer info op hun website http://www.band-breakout.nl  

THE LITTLE GUYS (17.30 – 18.15 uur)
The Little Guys is een band van twaalf- en dertienjarige jongens uit Harfsen. Ze bestaan nog geen half jaar en beleefden hun grootste doorbraak tijdens Harfsensfeest. Ze zagen ooit mensen uit hun eigen dorp optreden en dachten ‘dat willen wij ook’. Naast hun nog geringe leeftijd is ook het repertoire een bijzonder tintje aan de band. Dat ze rockcovers hebben van Green Day en Blink 182 is misschien niet zo heel bijzonder maar dat ze ook eigen nummers brengen in de streektaal (het Achterhoekse dialect) kan op zijn minst apart genoemd worden. De begin tieners zingen zo ondermeer teksten als ‘deerne, ik zie oe geerne’, ‘mien va ging van huus en ik was vier’ en ‘Ik wil ok eens bier’. Bezetting: Arthur Wichers (zang), Stefan Pakkert (sologitaar), Dylan Klumper (bassist en zanger) en Gideon Haak (slagwerk).

ROLLIN’ ON (18.45 – 19.30 uur).
Rollin on zijn zes jonge enthousiaste muzikanten uit Holten en Dijkerhoek die tot een jaar geleden alleen nog maar thuis speelden/zongen. Timo Aarnink (basgitaar) en Patrick Meilink (drums) hebben de band opgericht.
De band werd compleet gemaakt met Marieke Berends (zang), Marloes Nijland (toetsen), William Bieleman (gitaar) en John Spijker (gitaar). Ze proberen wekelijks nieuwe nummers in te studeren hierdoor is er inmiddels een allround repertoire ontstaan met voor ieder wat wils. Uiteenlopend van nederpop tot rockklassiekers van o.a. Tina Turner, U2, Robbie Williams en The Cult. http://www.rollin-on.nl

DOM VERDAN (20.00 – 20.45 uur)
Dom Verdan is een jonge, frisse rock ’n roll band uit Holten (Beuseberg en Espelo) en Nieuw Heeten. Ooit begonnen als een 3 mans formatie ergens in maart 2009 en ondertussen uitgegroeid tot een 5 tal muzikanten en een (niet geheel onbelangrijke) manager. In het prachtige Espelo worden de tonen op elkaar afgestemd en vloeien de gele rakkers natuurlijk rijkelijk. In het repertoire komen de gouwe ouwe rock ’n roll platen van AC/DC en Status Quo, de meezingers van Boh Foi Toch en Normaal en de eigentijdse nummers van Di-Rect en Greenday voorbij. Dit allemaal afgesloten met, de door het publiek zeer geliefde meezinger, You’ll Never Walk Alone. Voor meer informatie kijk op http://www.dom-verdan.tk  

SUPER SUNDAYS (21.15 – 22.00 uur)
Super Sundays is een geheel nieuwe band die op Kerstrock voor de eerste keer samen op het podium staat. De 5 ervaren muzikanten in deze band bestormen vanaf april 2012 avondvullend de Nederlandse podia en hierbij gaat niets te gek worden. Anne-Linn, Sander (voormalige zangeres en toetsenist van 7 op de schaal van Richter), Sacha (voorheen gitarist en leadzanger van Mash), Marcel en Emiel (ex-bassist en drummer van Landslip) hebben het plan samen elk feestelijk terrein op de kop te zetten. Kwaliteit, flexibiliteit, een spetterend en up-to-date repertoire, tal van onverwachte acts en verrassende wendingen, tien muzikale handen (en voeten) die altijd inspelen op het moment, vijf(!) stemmen die krachtig door de speakers schallen, een flinke dosis humor en een strakke presentatie zorgen er samen voor  dat niemand de kans krijgt om stil te blijven staan bij Super Sundays. De band is blij om alvast 45 minuten repertoire aan het publiek te kunnen presenteren waardoor men ook dit jaar weer kan rekenen op een enthousiaste slotact op Kerstrock in De Wippert. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer