Kerkdienst met toertocht

0

HOLTEN – Met de motor naar de kerk en in het leren pak naar binnen op 21 april

Wattehhh? Dat is de reactie die velen geven op de aankondiging dat er speciaal voor motorrijders een kerkdienst wordt georganiseerd in de Kandelaar in Holten. Het idee ontstond in een gesprek tussen twee buurmannen; Bertus Pieffers, bestuurslid van de MAC en Arjen van der Spek, predikant in Holten. Dat zijn niet alleen goede buren van elkaar, maar beiden zijn het ook motorrijders.  

Van het één kwam het ander, het werd gezellig en zo ontstond het plan om op zondag 21 april een dienst te houden in de Kandelaar aan de Stationsstraat waar de parkeerplaats helemaal wordt afgezet voor de motoren.  De rijders kunnen met leren pak en al naar binnen en als de koffie op is na de dienst, gaan de rijders in groepen onder leiding van voorrijders een toertocht in de richting van Hardenberg maken.

Motorrijders houden van vrijheid,  maar elke motorrijder is zich ook bewust van zijn of haar kwetsbaarheid. Het is net als het leven zelf; je wilt vrij zijn en genieten van die vrijheid, maar zo af en toe zijn er kuilen in de weg, of je moet over kronkelwegen, of er is een beste storm die je bijna omver blaast. Het zijn beelden die zo in de Bijbel zijn terug te vinden. Ook veel christelijke en niet christelijke liederen gebruiken het beeld van het onderweg zijn in het leven. Ga je alleen of met een voorrijder?

We komen bij het thema van de dienst; Riding with the King.

De Elvisband zal zorgen voor de gehele  muzikale omlijsting van de dienst.

De kerk is al ruim voor 9 uur open. De dienst begint om 9.30 uur,  kom vooral op tijd want het zal vast wel even duren voordat alle motoren op de plek staan.

De toertocht begint  om ongeveer 11.30 uur.  Deze duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Voorrijders van andere motorclubs kunnen de route downloaden  op de site van http://www.macdeholterberg.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.