Jeugdcircus met wervelende show bij kinderboerderij Dondertman

0

‘Hooggeëerd publiek!’ Een kreet die zondag 9 juli ongetwijfeld te horen is bij Kinderboerderij Dondertman. Onder voorbehoud van weersomstandigheden zorgt Jeugdcircus Caroly uit Goor vanaf 14:00 uur op het ruime terras bij het Boshuus een wervelende voorstelling. Het eerste deel duurt van 14:00 tot 14:45 uur, het tweede van 15:15 tot 16:00 uur. Voor de kinderen zijn er banken en voor de ouderen worden daar achter stoelen geplaatst. De toegang voor de voorstelling is gratis, maar wie tevens de kinderboerderij wil bezoeken betaalt de normaal geldende entree. Op vertoon van hun pasje hebben donateurs daar gratis toegang.

Sinds de oprichting in 1999 verzorgt Caroly elk jaar een show en telkens met een bepaald thema. Vorig jaar oogstte de club veel bewondering met de show ‘Around the world’. Een spetterende show vol verrassende acts met flitsende pakken en gewaagde kunststukjes. Alle artiesten – ongeacht leeftijd – hebben dan een rol in de show. Naast de jaarlijkse voorstelling in thuishaven Goor wordt opgetreden in de regio en doet de groep mee aan uitwisselingen met andere jeugdcircussen en aan jongleerfestivals. Een hechte club waar voor iedereen plek is: ‘Circus is een sport. Het is gymnastiek maar dan wél een stapje verder!’

De bijna 50 artiesten tussen 4 en 18 jaar trainen iedere zaterdagochtend onder leiding van enthousiaste en creatieve trainers in uiteenlopende circuskunsten. Dan worden zij uitgedaagd en begeleid in kunsten als eenwieleren, ballopen, acrobatiek, jongleren en nog veel meer. Ieder jaar worden de kunsten van Jeugdcircus Caroly weer knapper en moeilijker met adembenemende eindacts, onder andere op hoge stelten. Ook aan styling ontbreekt het niet. Kleding en muziek is tot in de puntjes verzorgd.
Bij Dondertman worden de bezoekers getrakteerd op een in totaal anderhalf uur durende voorstelling met tal van verrassende acrobatische taferelen. De kinderboerderij aan de Meester Bosweg is geopend van 10:00 – 17:00 uur.

(Optreden onder voorbehoud van weersomstandigheden)

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer