Jessica Overmeen geeft oude V.V Holten-shirts nieuwe bestemming in Ghana

0

HOLTEN – Oud V.V.Holten-lid Jessica Overmeen heeft afgelopen zomer vijf weken in Ghana doorgebracht, om daar vrijwilligerswerk te gaan doen in een weeshuis.

Zij vertrok op 20 juli vanaf Schiphol richting Accra in Ghana, om vervolgens na enkele dagen van oriëntatie in de hoofdstad verder te reizen naar Kasoa. Hier heeft zij tot en met 15 augustus vrijwilligerswerk verricht in Christ Outreach Orphanage (zie Facebook: Christ Outreach Orphanage Ghana).

Jessica had in Nederland al veel werk verricht door verenigingen te mailen, spullen en niet geheel onbelangrijk geld te verzamelen. Namens V.V. Holten had ze vele voetbalshirts en ballen mogen ontvangen. Helaas mocht ze maar gelimiteerd bagage meenemen waardoor ze helaas niet alles mee kon nemen wat door V.V. Holten beschikbaar was gesteld. Echter voor de voetbal shirts had Jessica al wel ruimte gereserveerd.

Op een dinsdagmiddag in juli heeft Jessica samen met een collega-vrijwilligster een voetbaltoernooi georganiseerd. In de buurt van het kinderhuis bevond zich een stuk grond wat door moest gaan voor een voetbalveld. Het ging hier om een hobbelig stuk grond, waar 2 grote stenen aan iedere kant fungeerden als doelpalen en verder veel afval langs de kanten. Er werden teams geformeerd die zich hezen in de rood/zwarte shirts en na het maken van een tijdschema kon er begonnen worden. Op slippertjes, of sommigen zelfs op blote voeten werd er een hele middag plezier gemaakt door te voetballen. De shirts zullen bewaard worden bij één van de moeders van het weeshuis, zodat ze hopelijk nog heel vaak gebruikt kunnen worden. “Wij vonden dit een superleuk idee van Jessica en als V.V.Holten ondersteunen wij graag dit soort initiatieven. Wij zijn erg blij dat wij onze met bijdrage een steentje kunnen bijdragen aan het geluk van deze kinderen”, aldus jeugdvoorzitter Arno Reusink. Langs deze weg wil Jessica iedereen bedanken die spullen en geld gedoneerd heeft voor dit mooie doel.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.