Jan Vincent nieuwe schutterskoning van Holten

2

HOLTEN – Afgelopen zaterdag 23 Juni is er op de hoek van de Aalpolsweg/Markeloseweg onder goede weersomstandigheden gestreden om de titel “schutterskoning van Holten.

Aan het eind van de avond kon na het 277ste schot Jan Vincent worden gekroond als de nieuwe schutterskoning van 2012. “machtig mooi “, waren de eerste woorden van een trotse winnaar.
Jan Vincent, ook wel bekend als “rooi’n Jan”, is actief bij de Hotclub en Mac de Holterberg.  De avond begon zeer voortvarend want na 32 schoten werd de kop er af geschoten door Rick Oolbekkink. Bij het 60ste schot was het Dick Jansen die de vogel van zijn staart ontdeed. Martin Aanstoot ( de Grieze ) schoot na 82 schoten de linkervleugel eraf en ( ome ) Joop Wansink deed dat na 133 schoten met de rechtervleugel.                                                                                                    

“Ondanks het Dijkerhoeks feest en een reünie van oud leerlingen op de nabijgelegen Kolschool hadden we niet te klagen over deelname en publieke belangstelling” aldus Rene Schoenmaker, de aanvoerder van de enthousiaste vriendengroep die dit jaar voor het eerst het schuttersfeest organiseerde. “we gaan voor volgend jaar wel naar een ander weekend toe, we denken aan het eerste weekend van Juni.                                                                                                                                      

“Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd evenement” zegt Rene “ voor volgend jaar zien wij als organisatie voldoende perspectieven om deze avond verder uit te bouwen”.

2 Reacties
  1. GtBePvdP zegt

    Uiteraard hebben wij de foto van de verse schutterskoning met plaksnor zie http://www.heeftookeenplaksnor.nl

  2. GtBePvdP zegt

    Uiteraard hebben wij de foto van de verse schutterskoning met plaksnor zie http://www.heeftookeenplaksnor.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer