Inschrijving Triathlon Holten start op 15 december 2012

5

HOLTEN – Op 15 december 2012 is het zover: dan start in Holten de inschrijving voor de achtste en Olympic Distance. Inschrijven kan via de website http://www.triathlonholten.nl. In de nacht van 14 op 15 januari 2013 sluit de inschrijving waarna op 24 januari een lotingsavond plaatsvindt.

De Triathlon Holten wordt gehouden op 27, 28 en 29 juni 2013. Een bijzondere editie dit jaar vanwege de organisatie van het Europees Kampioenschap onder de 23 jaar. Maar ook voor de recreanten gaat er het één en ander veranderen.

Holten kiest voor meer deelnemers
De kwart afstand die start in het zwembad komt de komende editie van de Triathlon Holten te vervallen. Daarvoor in de plaats wordt een startgroep toegevoegd in de Domelaar op de Olympic Distance. De deelnemers van vorig jaar aan het Holtens kampioenschap Olympic Distance (voorheen kwart) omschreven de wedstrijd in de Domelaar als het echte werk. De keuze voor de Domelaar heeft verder als voordeel dat de achtste niet-Holtenaren kan worden uitgebreid met een extra startgroep. In totaal kunnen er dus ruim 200 deelnemers meer deelnemen aan de Triathlon Holten.

Wildcards Holtens Kampioenschap
De organisatie heeft besloten om vier wildcards (twee mannen en twee vrouwen) te reserveren voor deelnemers uit Holten die na de loting op de wachtlijst staan. Om aanspraak te kunnen maken op een wildcard, moet de inschrijver voldoen aan het reglement dat binnenkort op de site wordt geplaatst. Een wildcard is beschikbaar voor een potentiële podiumkandidaat die dit op basis van eerder geleverde prestaties kan aantonen. De aanvragen voor de wildcards worden beoordeeld door een onafhankelijke commissie.

Lotingsavond op 24 januari 2013
De voorgaande jaren was er vanwege de overweldigende belangstelling een lotingsavond. Doordat alle deelnemers aan de kwart starten in de Domelaar, hoeft alleen nog maar voor de achtste afstand te worden geloot, als er inderdaad meer inschrijvers zijn dan startplaatsen. Voor de Olympische afstand geldt wie het eerst komt wie het eerst maalt. Snel inschrijven is dus gewenst. De lotingsavond staat gepland op 24 januari 2013 en vindt plaats in Lucky in Rijssen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Neem dan een kijkje op http://www.triathlonholten.nl en/of
volg ons op Twitter (www.twitter.com/triathlonholten) of Facebook (www.facebook.com/triathlonholten).

5 Reacties
 1. Realist zegt

  Hoe is het mogelijk, was er nu helemaal geen locatie in Holten om de loting te doen?
  Welke Holtenaar gaat er nu naar Rijssen voor de uitslag van de Loting? Of komt er binnenkort ook een klasse voor Riessender

 2. Jaja zegt

  @Realist Lucky is een van de sponsoren vandaar.

 3. Realist zegt

  Dat kan wel wezen maar mij zien ze niet in Rijssen, en met mij denk ik nog heel veel meer, de volgende dag staat het toch wel op internet.

 4. ikke zegt

  Jammer dat ze het in rijssen doen, rijssen heeft eigenlijk niets met de triatlon.Zo zie je maar weer, geld is toch weer belangrijker.Ik ga iedergeval niet speciaal voor de loting naar Rijssen. Holten fietste je zo even heen.

  1. slag zegt

   Rijssen heeft z’n eigen triathlon en daar doen ook veel Holtenaren mee, omgekeerd ook Riesner bij de triathlon in Holten.

   En natuurlijk is geld belangrijk, zonder sponsoring is het echt niet mogelijk om een dergelijk evenement te organiseren. We praten hier niet over een paar duizend euro wel over een paar ton totale organisatiekosten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.