In één maand vijf medewerkers veertig jaar in dienst

0

HOLTEN – Aebi Schmidt Nederland, moederbedrijf van onder meer de merken Nido en Schmidt, vierde de afgelopen maand maar liefst vijf jubilea.

Bij een bedrijf dat zich met 200 medewerkers bezighoudt met professionele gladheidbestrijding en straatreiniging, misschien niet eens zo bijzonder. Wat het bijzonder maakt, is het aantal dienstjaren dat de jubilarissen er werken. Henk Wessels (Trainer-demonstrateur), Marinus Grooten (Facilitair medewerker) en Mannes Nijkamp (Constructiebankwerker) werken er veertig jaar. Johan Meerman (Meewerkend voorman) en Ab Rosman (Meewerkend voorman) bewijzen al vijfenveertig jaar trouwe dienst.

De heren mogen zelf bepalen hoe zij hun jubileum vieren. De één geeft een receptie, de ander trakteert op een bal gehakt en weer een ander gaat ‘gewoon’ met het gezin en enkele directe collega’s uit eten. Over hoogtepunten in al die jaren bij Aebi Schmidt Nederland, dat toen zij hun carrière begonnen overigens nog Universal Machines B.V. heette, raken de heren niet uitgepraat. Zij hebben loonnummers tussen de 20 en 46, terwijl de collega die recent in dienst kwam loonnummer 2936 heeft. “Het is een bedrijf dat in ontwikkeling blijft. Begonnen we ooit met heel eenvoudige machines, maken we tegenwoordig veel complexere exemplaren en hele series. Wij zijn met de machines meegegroeid. We hebben heel veel verstand van techniek. Daar kunnen jongeren van leren. En wij leren weer veel  van de jongeren. Hebben we het over de leuke dingen, dan staan eten en drinken altijd centraal. Dat hoort bij dit bedrijf en de cultuur. Aebi Schmidt Nederland is een sociaal bedrijf, waar overigens wel heel hard gewerkt wordt. Er waren jaren dat we voor alle klussen over de IJssel in de kost gingen en een aantal maanden meer dan 200 uren overwerkten! Die tijd is geweest. Niet dat we minder hard werken, we werken veel efficiënter. Voor de Holtenaren was het prettig in eigen woonplaats aan de slag te gaan. Maar ook de collega uit Staphorst bleef hangen.”

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.