‘Iedereen sport mee’, jij toch ook?

0

HOLTEN – Verenigingen op de Koerbelt bieden mensen met een beperking en leerlingen van het speciaal onderwijs de kans om te ontdekken hoe leuk sport en bewegen is.

Op maandag 4 mei vindt er van 08.30 tot 17.00 uur op sportpark de Koerbelt de sport-kennismakingdag ‘Iedereen doet mee’ plaats voor mensen met een beperking en leerlingen van het speciaal onderwijs. Het doel van de dag is om het plezier van sporten en bewegen over te brengen naar deze doelgroep en de verenigingen de kans te geven zich te laten zien. Zo werken Excelsior ’31, AV Rijssen en ZVG (Zwemvereniging voor Verstandelijk Gehandicapten Rijssen) en stellen zij hun accommodatie ter beschikking.

De dag is opgedeeld in twee delen, een ochtendprogramma voor (jong) volwassenen met een beperking en een middagprogramma voor de leerlingen van het speciaal onderwijs. Voor beide doelgroepen geldt dat ze in totaal aan drie verschillende clinics kunnen deelnemen: zwemmen, atletiek en voetbal. Naast deze drie clinics willen we de deelnemers die door uiteenlopende omstandigheden niet deel kunnen nemen aan een activiteit, kennis laten maken met het opkomende fenomeen: Exergamen. Dit is het gebruik maken van lichaamsbewegingen om een computerspel te spelen. Een groot voordeel van deze activiteit is dat mensen met en zonder beperking met- en tegen elkaar kunnen sporten. Uiteraard wordt er tussen het ochtend- en middagprogramma een lunch verzorgd voor alle deelnemers.

De uitnodiging voor ‘Iedereen doet mee’ is via de verschillende organisaties en woonvormen gericht op mensen met een beperking verstuurd. Leerlingen uit Rijssen-Holten van het speciaal onderwijs, ook op scholen in bv. Almelo, worden in via de scholen zelf geïnformeerd. Het aanmelden voor de kennismakingsdag kan via de Facebookpagina van Twente Actief!, http://www.facebook.com/twenteactief
Het idee voor het organiseren van deze dag komt van stichting De Klup Twente in samenwerking met de buurtsportcoaches van ViaVie Welzijn. De Klup Twente organiseert vanuit het project ‘Regio Twente Actief!’ aangepast sporten en probeert dit door middel van een regionale aanpak naar een hoger niveau te tillen. De buurtsportcoaches organiseren vanuit het project Maatschappelijk Verantwoord Verenigen activiteiten op met name de kwetsbare doelgroepen meer in beweging te krijgen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.