Holtense winkeliers: diefstal grootste probleem

0

HOLTEN – De winkeliers in Holten vinden fietsendiefstal het grootste probleem in het dorpscentrum. Dat blijkt uit een enquête van de gemeente Rijssen-Holten onder de ondernemers. Ook diefstal uit auto’s en winkels blijkt een probleem, waarvan de winkeliers vinden dat het moet worden aangepakt.

Ook zien de Holtense ondernemers graag dat zogenoemde ‘overlastdonaties’ worden ingevoerd. Als een dief spullen steelt, kan de winkelier de Stichting Overlastdonaties inschakelen. Deze gaat dan proberen de kosten die de ondernemer heeft gemaakt te verhalen op de dader. Dit systeem is al in gebruik in Deventer, Utrecht en Amsterdam.

De vragenlijst die de ondernemers werd voorgelegd is onderdeel van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Winkeliers kunnen aangeven wat volgens hen de problemen zijn in hun winkelgebied. Samen met onder andere de gemeente, politie en brandweer kunnen de winkeliers een overeenkomst tekenen waarmee zij afspreken gezamenlijk de problemen aan te pakken. Zó ver is het in Holten echter nog niet.

"Het rapport ligt er nu en bij voldoende draagvlak onder de ondernemers gaan we kijken of we kunnen samenwerken", zegt Henk Nijen Twilhaar namens de gemeente. "Als er draagvlak is, gaan we verder. Begin volgend jaar willen we een startpakket versturen, met daarin een deelnamekaart. De ondernemers moeten die terugsturen. Dan weten we of genoeg winkeliers willen meedoen."

Bron: De Ondernemer

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.