Holtens Popfestival op 31 augustus 2013

0

HOLTEN – Op 31 augustus organiseert stichting Rambura een popfestival op de locatie van de Mac aan de Beusebergerweg 37 te Holten.

Meerdere bands uit Holten en de omliggende buurtschappen verlenen medewerking.

Het programma begint met jong talent Goed Slecht!  gevolgd door Oistrick Rock. Deze band was afgelopen winter de winnaar van de talentenjacht van de Waerdenborch.  Daarna komt een optredens van de bekende Reeperbahner Stimmungsmacher uit de Dijkerhoek, Kroepin uit de Beuseberg en de Rock & Lol band Nix sluit de avond af. Tussendoor zijn er optredens van Liza Nijkamp.

Stichting Rambura wil op deze wijze geld inzamelen om in het noordwesten van Rwanda beroepsonderwijs mogelijk te maken. Rwanda is één van de dichtstbevolkte  landen in Afrika en ligt nagenoeg op de evenaar. Rwanda heeft een paar jaar geleden de mogelijkheden om onderwijs te volgen aanzienlijk vergroot. Eerst waren kinderen tot 12 jaar leerplichtig; 3 jaar geleden werd dat verhoogd naar 15 jaar en nu is men bezig om dat uit te breiden naar 18 jaar. Maar het onderwijs dat wordt aangeboden door de overheid kent alleen maar een uniforme theoretische opleiding, een soort middenschool dus. Kinderen die wel handig zijn maar moeite hebben met studeren of met concentreren zijn daardoor kansloos.

Stichting Rambura heeft mogelijk gemaakt dat als alternatief in het dorp Rambura beroepsonderwijs wordt aangeboden om die kinderen ook een kans te geven. Afgelopen jaren is er een timmer- en meubelmakeropleiding gestart gevolgd door een kook- en restaurantopleiding. Met veel eigen inzet van de leden van de Parish Rambura is er een ruim schoolgebouw neergezet. Er zijn plannen om met meer soorten opleidingen te starten. Stichting Rambura uit Holten maakt dat mogelijk met ondersteuning van lokale partners de Waerdenborch en de beide kerken in Holten.

Verdere  info  op http://www.rambura.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.