Holten zonder Beukenlaan

0

HOLTEN – We kunnen het ons niet meer voorstellen, want zelfs de meeste ouderen onder ons hebben het niet meer meegemaakt.

Maar ooit was er een Holten zonder Beukenlaan. Op deze foto waarschijnlijk genomen vanaf de Enkweg, zie je het dorp prachtig liggen. Zelfs het stoomtreintje op het enkele spoor puft er voor langs. Het huis dat nu nog aan voorheen Cafe De Waag zit staat er al. Ook is de silo van de Coöperatie goed te zien. Laten we zeggen dat het een foto is die tussen 1920 en 1930 gemaakt is. Dus nu nog geen 100 jaar geleden. Ga nu eens op dat zelfde punt staan (vooral als het blad nog aan de bomen zit), neem deze foto mee en je ziet wat je mist!! 

Nu wil ik niet zeggen dat de Beukenlaan weg moet. Echter een beetje visie over- en aandacht voor het gebied rondom Holten zou zeer welkom zijn.

Mijn advies aan de mensen die zich hier mee bezig zoeden moeten houden (Gemeente samen met een ieder die belang heeft bij toeristen en recreanten): Kijk eens goed op deze en andere oude foto’s en ansichten. Daar kun je veel van leren. Maak op basis van wat je daar waarneemt een “bomenplan”. Haal dan hier en daar een boom weg, zodat je weer mooie doorkijkjes en vergezichten krijgt. Doe dit vanaf de Holterberg en ook vanaf de zuidzijde, de stenen bank en omgeving. Voor veel Holtenaren worden dan deze plekjes ook weer aantrekkelijk.

Oude foto’s nodig ? Kom maar langs.
Johan Jansen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.