Holten wint nacht van Blauwwit

0

Nacht van Blauw Wit eindigt met Holtense finale
HOLTEN – Om 20.00 uur floot André Leushuis de eerste wedstrijd van start.

De winnaar van vorig jaar Witkampers trof de winnaar van de twee voorgaande edities Hector. De ploeg uit Goor kwam vlot op 2-0 door treffers van Wesley Zwafilex. Hierna had de ploeg vele mogelijkheden om verder uit te lopen, maar mooie kansen bleven onbenut. Witkampers werd steeds sterker en kwam terug tot 2-2.

De winnaar van vorig jaar voelde dat de volle winst er in zat en maakte uit een mooie aanval 3-2. Dit bleek ook de eindstand. De tweede wedstrijd in deze poule was tussen Almen en Markelo. Tom Hofman en Erwin Leurink maakten deel uit van de Markelose selectie. Deze twee spelers drukten nadrukkelijk hun stempel op de gespeelde wedstrijden. Markelo won makkelijk van de Almense opponent 3-0. In de andere poule wonnen beide Holtense verenigingen overtuigend van G.F.C. en S.C. Rijssen. Beide keren werd het 3-0. Met name Benjamin Labobar speelde in zijn eerste wedstrijd zich zodanig in de kijker dat hiermee de basis gelegd was om uitgeroepen te worden tot speler van het toernooi. Vervolgens won Hector met maar liefst 6-0 van Almen en versloeg Markelo in een spannende en goede partij buurman Witkampers nipt met 3-2. Deze goede en spannende partij kreeg een vervolg in de Holtense derby. Blauw Wit kwam op voorsprong, maar Holten kwam langszij.

In het laatste deel sloeg Blauw Wit toe via een fraaie combinatietreffer van Youri Noorlander en Benjamin Labobar. Laatstgenoemde bepaalde zelf de eindstand op 3-1 na een fraaie actie afgerond met een schot in het dak van het doel. S.C. Rijssen won hierna overtuigend van G.F.C. 3-0. In de laatste serie poulewedstrijd werd Almen afgedroogd door Witkampers met 11-0. Hector verzaakte niet en won ook met 3-0 van Markelo. Naast Hector ging Witkampers op doelsaldo door naar de halve finale. Markelo had tien treffers minder gemaakt dan Witkampers en vijf minder dan Hector. Blauw Wit won vervolgens van het uitgespeelde G.F.C. met 4-0. Rijssen en Holten maakten vervolgens onderling uit wie als tweede ploeg naar de halve finale ging. Holten kwam via Rik Stoevenbelt op voorsprong, maar William Witten maakte voor Rijssen gelijk. Rijssen moest vanwege een minder doelsaldo winnen, terwijl Holten aan een gelijkspel voldoende had. De ploeg van trainer Dick Brands trok de 1-1 over de eindstreep op het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeroen Roetgerink.

1e halve finale:
De titelverdediger van vorig jaar stond dus ook dit jaar in de eerste halve finale. Hierin was vv Holten de opponent. De Larense ploeg zocht de aanval en Holten liet zich ver terugzakken, om via slimme counters hard toe te slaan. Toen Wissink de 1-0 binnenschoot zat Holten in een zetel richting finale. Mark Nijland scoorde 2-1 alvorens Bastiaan Beusel iets terug deed. Thijs Huisman scoorde 3-1. Ook met een extra veldspeler, door de keeper te wisselen, kwam Witkampers niet dichterbij. De ploeg van Dick Brands liep uit naar 5-1, waarna de eindstand nog 5-2 werd door opnieuw Bastiaan Beusel.

2e halve finale:
In de andere halve finale ging het er veel spannender aan toe. Blauw Wit kwam op voorsprong na een fraaie actie van Benjamin Labobar afgemaakt door Nick de Bie. De Groen-Witten kwamen hierna goed terug en maakten gelijk via Thijmen Damveld. Toen een speler van Blauw Wit met een tijdstraf naar de kant moest zag Hector kans de leiding te nemen via Rick Biezemaat. Echter, ook de Goorse formatie kreeg in het vervolg een tijdstraf waardoor Blauw Wit twee minuten voor tijd gelijk maakte door Benjamin Labobar. Blauw Wit bleef aanvallen en zag zes seconden voor tijd de beloning door opnieuw Benjamin Labobar verwezenlijkt worden 3-2 en daarmee een finaleplaats wat direct een Holtense finale opleverde.

Om de derde en vierde plaats:
De strijd om de derde en vierde plek was spannend, maar het Larense Witkampers profiteerde goed van de vermoeidheid bij Hector. Beide ploegen kwamen een keer op voorsprong, maar het werd telkens weer gelijk
2-2. In slotfase sloeg Witkampers voor de derde keer toe en won met 3-2.

Holtense finale
Was er in de 33 jarige geschiedenis al eens eerder een Holtense finale geweest in de Nacht van Blauw Wit? Een vraag die nog steeds geen definitief antwoord kent, maar waarschijnlijk was dit de eerste keer. Blauw Wit was de aanvallende partij en Holten verdedigde zeer gegroepeerd. Blauw Wit kon niet meer de snelle balcirculatie brengen waarmee het Holten in de poulefase wist te verslaan. Holten bleef verdedigend goed overeind en had in het eerste deel van de wedstrijd zelfs de betere kansen. In het tweede deel kreeg Blauw Wit wel kansjes maar wist alleen de paal buiten bereik van doelman Bekkernens te raken. Holten loerde op de uitbraak en eenmaal moest een dreigende uitbraak ten koste van twee minuten tijdstraf worden voorkomen. Blauw Wit overleefde deze periode maar kon ook hierna geen gaten vinden in de hechte Holtense verdediging. Hierdoor werd de eindstand 0-0 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Holten benutte alle stafschoppen en Blauw Wit miste eenmaal, waardoor de 33e titel naar de Meermanskamp bewoners ging.
Na afloop van het goed bezochte toernooi reikte voorzitter Egbert Rietberg de prijzen uit. De wisselbeker met geldsprijs ging naar Holten. Het Larense Witkampers kreeg de prijs voor sportiefste ploeg. Benjamin Labobar van Blauw Wit werd uitgeroepen tot beste speler van de 33e Nacht van Blauw Wit. De voorzitter bedankte ook de scheidsrechters André Leushuis en Jeroen Roetgerink en grensrechter Jan Avezaath, net als de toernooileiding, sponsors en vrijwilligers die deze 33e Nacht mede mogelijk maakten.(bron blauwwit ’66)

Terug

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer