voor Holten, door Holten

Holten wacht met smart op Kulturhus

0

HOLTEN – Het plan om een Kulturhus in Holten te bouwen is alleen met lof ontvangen.
Zowel bewoners van het dorp als instanties – zoals de provincie Overijssel – hebben geen enkel kritisch geluid laten horen. In de maanden januari en februari kon iedereen bezwaar maken tegen het plan, maar niemand heeft dat gedaan.

Tijdens de Kulturhusdag in oktober konden bewoners de plannen bekijken en vragen stellen. Ook heeft de gemeente Rijssen-Holten meerdere keren met direct omwonenden gepraat.

Het Kulturhus komt in het leegstaande gemeentehuis aan de Smidsbelt. Met name het uiterlijk van het pand wordt flink onder handen genomen. Zo wordt het uitgebreid met een horecagedeelte en een multifunctionele zaal. Ook wordt een luifel boven de ingang gebouwd. Deze verbouwing begint nog dit jaar.

Dorpshuis De Boschkamp wordt ook onderdeel van het Kulturhus en zal vooral onderdak bieden aan zorginstellingen.

De omwonenden van het leegstaande gemeentehuis, de provincie, de inspectie van VROM voor Oost-Nederland en het waterschap iss om een reactie gevraagd. Ook deze instanties reageerden louter positief op de plannen van de gemeente Rijssen-Holten.

De gemeenteraad moet het plan nog officieel goedkeuren. Daarna kunnen eventuele bezwaarmakers alleen nog in beroep bij de Raad van State. Zeer waarschijnlijk stemt de raad zonder problemen in met het plan. Het Kulturhus wordt namelijk gezien als een belangrijke eerste impuls voor het centrum.
(bron Stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.