Holten mag toch bouwen

0

HOLTEN – In de periode 2010-2014 mogen in Rijssen-Holten 545 huizen worden gebouwd.

B en W van Rijssen-Holten hebben dat afgesproken met Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel. In de overeenkomst staat ook dat Rijssen-Holten naar de behoefte van eigen inwoners mag bouwen.

Als de komende vijf jaren méér dan 545 nieuwe woningen nodig blijken te zijn, mogen er dus meer worden gebouwd. "Dat is belangrijk voor ons. Zo kan Rijssen-Holten zich blijven ontwikkelen", verklaart wethouder Ab Stegeman (ruimtelijke ordening).

Deze week toog het voltallige college van B en W naar Zwolle voor een afsluitend gesprek over het woningbouwcontingent. Aanvankelijk lagen de standpunten ver uiteen. Het gemeentebestuur zette in op 770 nieuwe woningen, terwijl de provincie dacht dat Rijssen-Holten in de komende vijf jaar genoeg zou hebben aan 205 huizen. Vervolgens haalden B en W van Rijssen-Holten alles uit de kast om het aantal nieuwbouwwoningen op te vijzelen. Daarbij werd onder meer aangevoerd dat Rijssen-Holten, in tegenstelling tot veel andere gemeenten, een flink geboorte-overschot heeft, de werkgelegenheid er nog steeds groeit en dat er met name onder jongere inwoners veel vraag naar nieuwbouw is. "Vooral Rijssen onderscheidt zich daarin", aldus Stegeman.

De stevige lobby had succes. Rijssen-Holten heeft het provinciebestuur weten te overtuigen, zo blijkt uit de nieuwe afspraken. ‘Zwolle’ heeft het contingent meer dan verdubbeld.

Stegeman is tevreden over het ‘harde aantal’ van 545 woningen voor de komende vijf jaar. "We kunnen er goed mee uit de voeten." De CDA-wethouder zegt dat de nieuwe woningafspraken in 2012 tegen het licht worden gehouden. "Als blijkt dat de eigen behoefte groter is, kan het aantal naar boven worden bijgesteld."

Maar zo ver wil de wethouder niet vooruit kijken. "Eerst moeten we de 545 waarmaken."

De komende jaren wordt gebouwd in de Liezen en De Kol in Holten, en Veeneslagen-West, de stationsomgeving Rijssen en Watermolen-Zuid in Rijssen. De beoogde woningbouw op het Holtense sportpark Meermanskamp is volgens de wethouder nog onzeker. De gemeente heeft de ‘winst’ op deze woningen nodig om de uitbreiding van sportpark ’t Vletgoor te kunnen financieren. 
(bron Stentor)

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer