voor Holten, door Holten

Holten krijgt Europees Kampioenschap 2009

0

Kopenhagen – De European Triathlon Union (ETU) heeft dondermiddag op een congres in Kopenhagen het Europees Kampioenschap Triathlon op de Olympische afstand toegewezen aan de Stichting Triathlon Holten.

Voorzitter Martin Pieters van de organiserende stichting en burgemeester Koelewijn van de gemeente Rijssen-Holten, die donderdag een presentatie hadden gegeven om de kandidatuur voor het Europees Kampioenschap te ondersteunen, zijn opgetogen dat de missie is geslaagd. “Toen we vorige week werden uitgenodigd om een presentatie te geven begrepen we dat onze kansen behoorlijk waren, maar je moet het dan nog wel waar maken” aldus Pieters. “Het is een duidelijke waardering van het werk van onze vrijwilligers in de afgelopen jaren en wij zijn overtuigd van een succesvol kampioenschap in 2009”.

Burgemeester Koelewijn herhaalde nogmaals zijn opvatting dat Holten een prachtig evenement heeft binnengehaald dat de gemeente Rijssen-Holten op positieve wijze in het nieuws brengt. Ook hij sprak zijn waardering uit voor de vele honderden vrijwilligers die er elk jaar weer voor zorgen dat een groots evenement georganiseerd kan worden. Dat dit nu ook bij de Europese bond is doorgedrongen is een prachtig resultaat.

De toewijzing houdt wel in dat het zwemonderdeel niet in de Schipbeek kan worden afgewerkt. Er zijn vergevorderde besprekingen om gebruik te maken van de Domelaar tussen Markelo en Holten. Het Europees Kampioenschap zal eind juni/begin juli 2009 plaatsvinden.

Na de vreugde over het verkrijgen van het EK 2009 gaat de organisatie meteen weer over tot de orde van de dag want in het weekend van 6 en 7 juli gaat de Triathlon Holten zijn 23e editie beleven. Het Sallandse toeristendorp zal het hele weekend weer in de ban zijn van de triatlonsport. Niet minder dan 1000 deelnemers, waaronder 275 Holtenaren, zullen van start gaan in de zwemloop op vrijdagavond en de triatlon op zaterdag.

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link