Holten ervaart Triathlon aan den lijve

0

HOLTEN – Toeschouwers en andere belangstellenden kunnen dit jaar via een bezoek aan de Triathlon Experience ervaren hoe het is om de Triathlon Holten af te werken.

In de Triathlon Experience beleef je de Triathlon in licht, beeld en geluid. De bezoekers doorlopen de verschillende onderdelen zwemmen, fietsen en lopen. Bij de wisselpunten wordt informatie verstrekt over de historie van het 25-jarig evenement. Bezoekers krijgen antwoord op vragen als: Wie was de eerste buitenlandse winnaar en hoeveel vrijwilligers zijn er elk jaar in touw?

De Triathlon Experience is vanaf 2 juli te bezoeken in een tent achter het voormalige gemeentehuis, in het centrum van Holten. De opbouw is momenteel in volle gang. Nadat basisschoolkinderen uit Holten woensdag 1 juli een bezoek hebben gebracht, wordt de Experience woensdagmiddag 1 juli om 16.00 uur officieel geopend door burgemeester Bort Koelewijn van de gemeente Rijssen-Holten.

De openingstijden van de Experience  zijn: donderdag en vrijdag 12-21 uur, zaterdag 11-19 uur en zondag 10-17 uur. Toegang is gratis.

Ook op andere plaatsen in en rond Holten wordt hard aan het parcours gewerkt. De zandwinplas De Domelaar, waar het EK op donderdag 2 juli start met de Team Relay, is voorzien van een speciale kade. Aan het fiets en loopparcours worden vlaggen opgehangen.

Eerder heeft de gemeente Rijssen-Holten speciaal voor het EK de wegen in Holten drempelvrij gemaakt en delen van nieuw asfalt voorzien. Aan het EK en de recreatieve wedstrijden doen in totaal 1.200 deelnemers mee.

Het volledige programma van het EK Olympic Distance van 2 tot en met 5 juli ziet er als volgt uit:

donderdag 2 juli:  ‘EK teamrelay voor landenteams’ (landen-estafette triathlon)

vrijdag 3 juli: Officiële opening, Woody’s kinder run-bike-run en het Zwemloop kampioenschap voor sponsorteams. 

zaterdag 4 juli: EK ‘Age-groupers’  (klassering op basis leeftijd) Paratriathlon (triatleten met beperking)
1/4 en 1/8-ste Triathlon (recreatieve deelnemers)

zondag 5 juli: EK Junioren
EK Elite-atleten. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.