Holten centrum urenlang potdicht

HOLTEN – Gistermorgen 23 juli omstreeks 11.30 uur is op de A1 ter hoogte van Holten een vrachtwagen met ongeveer 550 biggen gekanteld.

De chauffeur is ongedeerd gebleven, 50 biggen hebben het ongeval niet overleefd. De A1 is tussen Lochem en Markelo geheel afgesloten.

Om onbekende reden is de vrachtwagen in de berm gekomen. Nadat de chauffeur, een 48-jarige man uit Ede, een stuurcorrectie uitvoerde begon de aanhanger te scharen en kantelde de gehele vrachtwagen.

Hierdoor kwamen ongeveer 150 biggen buiten de vrachtwagen terecht. Ongeveer 50 hebben het ongeval niet overleefd, de andere biggen zijn in de naast gelegen berm opgevangen.

Omstreeks 13.30 uur is begonnen de biggen overgeladen in een vervangende vrachtwagen. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht van het ongeval. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot ongeveer 15.00 uur duren.

Note redactie – Holten zat potdicht doordat er verschillende dingen bij elkaar kwamen zoals; de gekantelde vrachtwagen, iedereen ging een alternative route zoeken, zij deze vonden door het centrum van Holten, hier is net een kermis aan de gang, en de vrijdagmarkt, de laatste werkdag voor velen was, dus begin van de bouwvak, heel veel mensen boodschappen gaan doen op vrijdag, het centrum van Holten nog steeds geen RONDWEG heeft.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.