Holten blij met duurzaamheid.

HOLTEN – Het Streek- en Duurzaamheidevenement van zaterdag 13 oktober op de Smidsbelt in Holten is een groot succes geworden.

Het grote aantal mensen dat het evenement bezocht, de kramen leeg kocht en met elkaar over duurzaam leven in gesprek ging was overweldigend. Het evenement zal zeker een vervolg krijgen in 2013.

 

Al vroeg loopt de Smidsbelt vol met mensen die nieuwsgierig zijn naar de producenten en leveranciers die zijn ingegaan op de uitnodiging van de Stichting Duurzaam Holten om deel te nemen aan het evenement. Men koopt zwarte bessensap uit Vriezenveen, Oogststoete van graan van de Enk, ijs uit Dijkerhoek, gedroogde appeltjes uit Raalte, groenten van de Deventerweg en de Larenseweg, biologisch speltbrood van graan uit het IJsseldal, appels uit Diepenveen, pompoenen van de Enk, wijn uit Bentelo en honing van de Borkeld. Ook is er veel interesse voor zonnepanelen, zonneboilers, grasdaken, elektrische fietsen, heidewerk en milieuvriendelijke huidverzorging: duurzame producten en diensten uit onze regio kunnen zich verzekerd weten van voldoende belangstelling.

Om half twaalf rijdt wethouder Ben Wolterink met zijn elektrische auto de Smidsbelt op. Inge Nijkamp van Bakkerij Nijkamp, Rob Regoort en Erna ter Steege van de Stichting Duurzaam Holten bieden hem een megagrote Oogstoete aan met de woorden ‘Duurzaam Holten’ er op. De eerste zeer geslaagde samenwerking tussen burgers, ondernemers en de gemeente is met het evenement en de Oogststoete een tastbaar feit geworden. Dit smaakt wat Bakkerij Nijkamp en de Stichting Duurzaam Holten betreft naar meer. Ze hopen dan ook op blijvende ondersteuning van en goede samenwerking met de gemeente als het gaat over duurzame projecten in de toekomst.

In aanwezigheid van de wethouder en een afvaardiging van SG de Waerdenborch ontvangen Duurzaam Holten en Duurzaam Rijssen beiden een leskist met zonnepanelen. Deze worden aangeboden door ISS als dank voor de medewerking aan het leveren van zonnepanelen op ruim 150 woningen. Het lesmateriaal is bedoeld om jongeren van het voortgezet onderwijs bewust te maken van de noodzaak en de mogelijkheden van alternatieve energiebronnen.

Uit de evaluatie met de standhouders blijkt een grote belangstelling voor herhaling van het Streek- en Duurzaamheidevenement. Als het aan de Stichting Duurzaam Holten ligt blijft het volgend jaar niet bij één keer. Het succes van dit evenement geeft aan dat Holten en omgeving blij zijn met duurzaamheid.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.