voor Holten, door Holten

HHV zich naar verdiende zege op Lettele 2

0

HOLTEN – Dames 1 trad zondag thuis aan tegen de nummer 4, Lettele 2. Omdat Lettele 1 niet speelde konden enkele speelsters uit het eerste team meespelen bij het 2e. Holten startte goed en kwam na een goede beginfase met 7-3 voor.

Daarna sloop er onzekerheid in het Holtense spel en kon Lettel terugkomen tot 10-7. Lettele speelde vrijuit en Holten had het moeilijk. Lettele zag zo kans de rust met een 12-13 voorsprong te bereiken. De tweede helft startte Holten ook wisselvallig. Knullig balverlies werd afgewisseld met prima aanvallende combinaties. Bij 16-16 kwam Holten weer op gelijke hoogte. Doordat Karlijn Bekkernens op scherp kwam te staan (2x 2 minuten)  moest coach André Biemans verdedigend improviseren. In de laatste 10 minuten bleef de wedstrijd gelijk opgaan en zag geen van beide teams kans om afstand te nemen.

Holten bleef knokken en was niet van plan om opnieuw punten te verliezen (zoals tegen LHC) door de inbreng van speelster uit een hoger team. Het knokken werd in de laatste seconden beloond. Een schitterende actie van Jessica Smit bracht Holten op 27-26. In de laatste seconden zag Lettele geen kans meer om nog langszij te komen. Tot groot enthousiasme van het publiek hield dames 1 zo de beide punten in eigen huis en blijft het Broekland 2 strijden om de top in de 3e klasse.
Scores: Karlijn Bekkernens  9; Jessica Smit 7; Julia Hanevelt 5; Marjolein Nijland 3; Elke Dorlas 2, Floor Aanstoot 1.
Zondag 15 december speelt dames 1 om 12.10 in Raalte uit tegen Kwiek 4.