Herinrichting Smidsbelt al halfweg 2010 klaar

0

HOLTEN – De herinrichting van Smidsbelt wordt naar voren gehaald in de planning.

Was het eerst de bedoeling om hiermee te wachten totdat het Wansinktracé klaar is. Nu is ervoor gekozen om dit meteen te doen na de oplevering van het Kulturhus.
Het plein wordt op dit moment voornamelijk gebruikt als parkeerruimte en voor de vrijdagmarkt. Zo nu en dan worden er ook evenementen gehouden. Smidsbelt geeft in de huidige situatie geen reden om er langer te verblijven. De gemeente wil dit gaan veranderen. Het moet een volwaardig en kwalitatief hoogstaand plein gaan worden. Parkeer vrij en ruimte voor terras.

Hiervoor is een totaalbudget van 500.000 euro nodig om de herinrichting te financieren.
Het plein wordt verblijfsgebied en parkeer vrij, maar wel bereikbaar. De auto is gast op het plein. Er komen fietsenstallingen en opstappunten voor bijzonder vervoer.
Er komt ruimte voor terrassen en het plein wordt aangekleed met hoogwaardige materialen, meubilair en armaturen. Er is een ‘trekker’ op het plein. Het geeft reden voor een verblijf. Het weerspiegelt de ligging van Holten aan de voet van de Holterberg. Er blijft ruimte voor de weekmarkt en voor evenementen. De planning is om het plein medio 2010 gereed te hebben.  (bron weekkrant)

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer