Heren 1 Mintonette pakt twee punten in Enschede

0

HOLTEN – Zonder al te veel verwachtingen gingen de heren van het eerste herenteam van volleybal vereniging Mintonette op donderdag 6 maart richting Enschede om hun wedstrijd te spelen tegen Vosta, de nummer 8 van de ranglijst. Een vaak gehoorde zin “als we een setje kunnen pakken, is het mooi”. In het eerste deel van de eerste set werd niet meteen duidelijk of en welk team sterker was. De beide teams gingen erg gelijk op, met tot aan 20 punten nooit meer dan 1 punt verschil in de stand.Er werd door Holten stabiel gespeeld en de tegenstander begon meer fouten te maken. Dit vertaalde zich aan het eind van de set in een voorsprong voor Holten van 3 punten. De tegenstander kreeg niet meer de kans om terug te komen; eindstand deze set 20-25.

De start van de tweede set was erg vergelijkbaar met de eerste. De stand was of gelijk of Mintonette had een punt voorsprong. Dit veranderde in het tweede deel van de set, Holten verloor even de grip waardoor Vosta de kans kreeg een kleine voorsprong op te bouwen van 3 punten. Gelukkig kon Mintonette dit rechtzetten en werd de eindstand 25-27. Deze 2-0 voorsprong in sets was een onverwachte meevaller deze avond. Het smaakte zeker naar meer. Helaas kon heren 1 van Mintonette dit niet waarmaken. In de derde set was de rust die in de eerste twee sets aanwezig was, verdwenen. Vanaf het begin liep Holten achter de feiten aan en stonden de mannen op achterstand. Deze set ging verloren met 25-15. De vierde set startte goed met een klein voorsprong voor Mintonette. Door eigen fouten en een steeds beter in het spel komend Vosta, ging de 4e set ook naar de tegenstander. Een 2-2 stand in sets betekende dat er nog een beslissende vijfde set gespeeld moest worden. Daarover kunnen we kort zijn: Mintonette werd totaal overklast door de tegenstander. Setstand 15-3.

Na afloop bestond er een dubbel gevoel bij de mannen van Mintonette. De twee punten waren niet verwacht dus zeker een bonus maar een zeker “katergevoel” was aanwezig omdat het goede spel van de eerste sets niet kon worden doorgezet in de laatste paar sets.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.