Henk Spenkelink klaar voor Supermoto Holten

0

HOLTEN/ RIJSSEN – Henk Spenkelink van MAC de Holterberg doet zondag 9 augustus mee aan de Supermoto op Vletgaarsmaten.

Hij is sinds het nieuwe seizoen begonnen aan deze spectaculaire motorwedstrijden. Henk rijdt normaal enduro, want daar voelt hij zich als een vis in het water. “Je zit dan de hele dag op de motor.

Hoe zwaarder, hoe beter.” Hij heeft vorig jaar in Nijverdal een wedstrijd Supermoto meegereden en dat is hem goed bevallen. “Ik had het ‘spelletje’ eens gezien en het leek me wel leuk om er eens aan mee te doen. Het is een combinatie van verhard en onverhard”, geeft hij aan. “Zelf ben ik het best op onverhard.” Juist deze combinatie maakt het voor hem interessant. “Er doen rijders mee die normaal op de weg racen of bijvoorbeeld een grasbaan gewend zijn. Iedereen heeft tijdens de Supermoto dan ook een stuk circuit waar ze goed in zijn en een stuk waar ze het slechter op doen. Wil je bij Supermoto echt goed zijn, dan moet je dus zowel de beste kunnen zijn op asfalt als onverhard.”

Hij hoopt aan het eind van het seizoen toch een plek in de top tien kunnen halen en Henk is op de goede weg. “Tijdens de eerste wedstrijd werd ik achttiende in de A-groep, maar toen moest ik het spelletje nog leren. De tweede keer kon ik niet meedoen, vanwege een enduro. Want die gaat bij mij voor.” Gestaag stijgt zijn score en staat hij nu als zestiende in de tussenstand. Het gewone crossen is niet echt zijn ding. “Daarvoor ben ik te laat begonnen. Daarnaast moet je agressief kunnen rijden, maar dat leer ik nu wel bij de Supermoto. En dat kan ik dan weer gebruiken tijdens de enduro.” Zo eindigde hij tijdens de enduro in Wales op de tweede plek. Info: http://www.macdeholterberg.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.