Help een kind op het paard

HOLTEN – In week 13/14 en wel van plm.  25 t/m 30 maart 2015 wordt er in Rijssen – Holten door de VPGO (Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost) gebruikte kleding ingezameld, ten behoeve van het paardrijden voor gehandicapten.

De Stichting Paardrijden Gehandicapten Rijssen-Holten e.o. en de Stichting ’t Leijerweerd (Enter) hebben er geweldig veel belang bij dat er veel gebruikte kleding, huishoudelijk textiel en gebruikte schoenen worden ingezameld. De opbrengst van de inzameling van gebruikte kleding wordt namelijk verdeeld onder de Stichtingen Paardrijden Gehandicapten in Oost-Nederland, waaronder ook bovengenoemde Stichting. Door de opbrengst van deze kledinginzameling zijn wij in staat het financieel mogelijk te maken dat ruiters en amazones bij onze Stichting kunnen paardrijden.

Paardrijden voor gehandicapten is niet alleen sport en vrijetijdsbesteding, maar ook een vorm van therapie. Het paardrijden van deze jonge mensen gebeurt onder verantwoordelijkheid van een speciaal opgeleide instructeur, die worden bijgestaan door een fysiotherapeut. Naast het plezier dat velen eraan beleven is het ook belangrijk voor veel gehandicapten dat zij lichamelijk actief blijven. Paardrijden wil ook zeggen: concentreren van en reageren met je hele lichaam. Paardrijden trekt de aandacht van het eigen probleem en richt zich op anderen en dieren, vaak resulterend in grote vriendschap met paard en pony.

Soms is de overstap naar paardrijden nogal groot. Hierbij is de hulp nodig van valide medemensen. Soms ontbreken de middelen. Het paardrijden is een enorme kans binnen de mogelijkheden van gehandicapten.

De VPGO is hierbij een uitstekend instrument. Zij overkoepelt Stichtingen in Oost-Nederland, die goedgekeurd zijn om te rijden met gehandicapten.
Hoofddoel is: het laten paardrijden van gehandicapten op verantwoorde wijze. De VPGO adviseert en steunt haar leden waar mogelijk, dus vooral financieel.

Dit laatste is vooral mogelijk via een goed georganiseerde kledingaktie. Oost Nederland brengt heel wat bijeen. Alle ingezamelde goederen krijgen een herbestemming. De VPGO verdeelt de opbrengst onder de aangesloten Stichtingen, waaronder bovengenoemde Stichtingen. Hiervan vindt u de naam op de inzamelingszak, die in week 13 en wel van plm. 23 t/m 26 maart 2015 in Holten en Rijssen huis aan huis verspreid wordt.

Wilt u de aangeboden zak vullen met overtollig geworden kleding, dekens, ander textiel en niet meer te gebruiken schoenen. Als u de goed gevulde zak aan de straat zet op de dag die op de zak staat, dan wordt deze door de inzamelaar van de VPGO opgehaald.
Kontaktpersoon voor S.P.G. Rijssen-Holten e.o. is: Marietje Eggink – tel. 36 60 30
Kontaktpersoon voor S.P.G. ’t Leijerweerd is: Jan Wijnen – tel. 06 2380 6919

1 reactie
  1. ab zegt

    prima artikel voor zowel het inzamelen van kleding als voor het paardrijden voor gehandicapten.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.