Heerlijk Holten

HOLTEN – Holten moet de komende jaren een stuk aantrekkelijker worden voor bezoekers en bewoners. Dat is de belangrijkste boodschap uit de toekomstvisie Heerlijk Holten, die vandaag door het college van B&W is vastgesteld.

Via drie profielen zet Holten zichzelf de komende jaren nadrukkelijk op de toeristische kaart.
Deze profielen zijn: Sport & Beweging; Kunst & Cultuur; Eco-fun.

Deze profielen borduren voort op kwaliteiten die reeds in Holten aanwezig zijn. Zoals een levendige sportcultuur als de Triathlon, een groene omgeving van de Holterberg en een gevarieerd cultureel aanbod.

De plannen geven, samen met de horecavisie en de ideeschets voor de gebiedsontwikkeling van het tussen het centrum en de Holterberg, aan hoe Holten zich de komende vijftien jaar ontwikkelt.

Met diverse groepen is het laatste jaar gediscussieerd over deze toekomstplannen en mogelijkheden. Om een groep met inwoners samen te stellen is vorig jaar een oproep gedaan. Vijftien inwoners hebben op enthousiaste en betrokken wijze hun ervaringen en meningen naar voren gebracht.
Bij alle groepen is altijd het aanwezige potentieel van Holten uitgangspunt geweest.

De ambities zijn aanzienlijk. Alle groepen willen Holten in 2025 terugzien in de Top 3 van favoriete bestemmingen voor een dagje uit in de provincie. Bestaande en nieuwe ontwikkelingen, zoals het Kulturhus en aanpassingen van het centrum, moeten er voor zorgen dat Holten en de Holterberg elkaar in attractieve waarde gaan versterken.

De gemeente biedt in de visie veel ruimte aan initiatieven van ondernemers en inwoners. Het is de bedoeling dat de gemeente vooral ondersteuning biedt aan ideeën en waar mogelijk mensen en initiatieven samenbrengt. De visie wordt als leidraad gehanteerd bij mogelijke veranderingen in en rond het centrum van Holten.

4 Reacties
 1. H. Schippers zegt

  tsja… heerlijk Holten voor al uw sport,cultuur & eco-fun! en voor de winkels?…..daarvoor moet men zeker naar Rijssen!

 2. H. Schippers zegt

  tsja… heerlijk Holten voor al uw sport,cultuur & eco-fun! en voor de winkels?…..daarvoor moet men zeker naar Rijssen!

 3. Fireboard zegt

  @H. Schippers: Rijssen kan maar Deventer is een veel gezelliger alternatief.

 4. Fireboard zegt

  @H. Schippers: Rijssen kan maar Deventer is een veel gezelliger alternatief.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer