HCH viert opening nieuw veld met kampioensfeest

0

HOLTEN – De Hockeyclub Holten (HCH) viert op 5 juni de opening van het nieuwe kunstgrasveld met een kampioensfeest.

Het nieuwe meisjes A1-team haalde drie weken geleden al de titel tegen het Harderwijkse De Mezen, maar besloot, in verband met de eindexamens de grootse viering ervan uit te stellen tot de opening van het nieuwe veld aan de Aaltinksweg in Holten.

Vorige week zondag na de HCH na dertig jaar afscheid van het natuurgrasveld Sportdal. Jarenlang heeft de vereniging geknokt voor eigen kunstgras, maar deze beslissing werd telkens op de lange baan geschoven. Dit had tot gevolg dat veel leden hun heil bij verenigingen in de omgeving gingen zoeken: omdat de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (knhb) spelen op natuurgras sinds een aantal jaren verboden heeft, moest de HCH noodgedwongen uitwijken naar Bathmen. Alleen de en de jongste jeugd bleven het natuurveld nog trouw.

Gelukkig zette de gemeenteraad vorig jaar de lichten op groen voor een eigen kunstgrasveld. “Meteen daarop meldden zich een stel enthousiaste meiden bij me aan, allen ex-leden van de HCG, met de vraag of ze onder mijn leiding een nieuw op te richten A1-team de wei in konden sturen”, aldus coach Ben Oerlemans. “Het was de bedoeling dat we al in februari op ons kunstgras zouden spelen, maar de strenge winter gooide roet in het eten.

Gelukkig bleef het team bovenmatig presteren en zijn we met een straatlengte voorsprong kampioen geworden. We vieren de titel op ons nieuwe eigen veld.”
Oerlemans wil de successenreeks volgend jaar voortzetten. “We hebben dan wel vers bloed nodig. Dit geldt voor de hele vereniging. Holten is een leuke, informele club. We spelen met de jeugd op zaterdag. Vooral jongeren geven hier de voorkeur aan, zodat ze ’s avonds erna uit kunnen gaan. En hoewel we prestaties belangrijk vinden – zie onze titel –  staat gezelligheid bij ons voorop”.

De hele vijfde juni staat in het teken van de opening van het nieuwe kunstgrasveld. De titelwedstrijd van Holten Meisjes A1 tegen Apeldoorn begint om 12.45.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.