Hans Tutert wint Maestro Holten 2017

0

Fysiotherapeut Hans Tutert is zaterdagavond als beste Maestro-dirigent gekozen door de vakjury en het publiek. Hij dirigeerde de filmmuziek van Braveheart en gaf met zijn rustige en overtuigende slag het 25-koppige orkest van HMV vertrouwen om te spelen. Mede-finalisten Francis Stam en Roland Cornelissen op een gezamenlijke tweede plaats achter zich latend.
Naast het dirigeren en de muziek werd de avond afgewisseld met hilarische oefenfilmpjes en interviews. Presentator Erik Rensen met zijn woordgrappen en Camilla Heeregrave met de presentatie vanuit de Greenroom waren een gouden duo. Geweldige kandidaten, een super enthousiast publiek en de prachtige muziek van het orkest van HMV, maakte dat het muzikale evenement, in een bomvolle theaterzaal van het Kulturhus, niet meer stuk kon.
In de ‘Greenroom’ werd door loting de volgorde van de kandidaten bepaald. Hierdoor mocht theatervrouw Francis Stam het spits afbijten. In een prachtige zilvergrijze galajurk wist zij met een overtuigende vierslag het orkest door ‘I wil follow Him’ te leiden. Als tweede mocht Evenementen organisator Hendri Markvoort op de bok. Na enkele seconden sloeg hij het orkest af, om vervolgens zijn pak voor zijn hardloop tenue te verruilen. Met een wisseltijd die in de triathlon niet zou misstaan.
Horeca-ondernemer Jos Kamphuis overrompelde naast publiek en jury, het orkest met een geweldig zangoptreden van neef Marc Kamphuis die als een ware Joe Cocker ‘You can leave your head on’ zong met het orkest. Een geweldig optreden dat een ieder graag in de finale nogmaals had gehoord, maar het indrukwekkende zangoptreden leidde ook de kandidaat-dirigent zo af van zijn dirigeren, dat hij na een uitstekende start, helaas de finale niet wist te bereiken.
Wethouder Roland Cornelissen mocht het orkest door ‘No Mercy’ van Racoon leiden. Met een T-shirt vroeg hij orkest, publiek en vakjury ‘’Have mercy”. Dat hielp, want hij wist met zijn swingende slag, de finale te bereiken. Ook kandidaat Ingrid Nijkamp probeerde met ‘de tekst ‘gratis gebakje?’ publiek over te halen op haar te stemmen en orkest haar te volgen in het stuk ‘Show must go on’.
De vakjury was over alle kandidaten vol lof, want ga er maar eens staan, maar vond na rijp beraad Hans Tutert de beste. “Helemaal niet verwacht!” is de reactie van de winnaar. Nog één maal mocht hij op de bok, waar hij zijn medekandidaten en dirigent Michelle Wassing uit nodigde samen met hem nog éénmaal het orkest te leiden.
Een geweldig einde van een hilarisch, indrukwekkend en verrassende avond.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer