Grote belangstelling voor loting Triathlon Holten

0

HOLTEN – Voor 630 deelnemers aan de Triathlon van Holten kan de voorbereiding echt beginnen. Zij werden vrijdagavond 20 januari ingeloot voor de 28-ste editie van het evenement. De loting was noodzakelijk omdat net als in voorgaande jaren de belangstelling voor deelname veel groter is dan het aantal beschikbare startplaatsen. Alleen de nummers 1, 2 en 3 van de editie van vorig jaar waren, als ze zich hadden aangemeld, zeker van deelname.

De loting vond in aanwezigheid van ruim 200 belangstellenden en onder toeziend oog van notaris Gert-Jan IJzerman plaats in scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten. Ruim 1000 mensen hadden zich ingeschreven voor de achtste en kwart triathlon. Voor de kwart moesten 212 gegadigden loten voor 140 startplekken. Op de achtste-Holtenaren werden 210 startbewijzen verloot onder 316 gegadigden. Op de achtste-niet Holtenaren waren 270 startplekken beschikbaar voor 498 kandidaten.

Olympische Afstand
Vorig jaar wisten veel deelnemers een loting te omzeilen door zich op te geven voor het Holtens Kampioenschap Olympische Afstand, met start in De Domelaar. Ook voor deze wedstrijd, die dit jaar voor de tweede keer wordt gehouden, is door de grote belangstelling inmiddels een wachtlijst ingesteld. “Het geeft de organisatie een goed gevoel dat een aantal series in de Domelaar nu al vol is”, aldus Hendri Markvoort namens de Stichting Triathlon Holten. Alle inschrijvers die zich voor 17 januari 12.00 uur hebben ingeschreven, zijn zeker van deelname. Inschrijven kan nog tot 1 juni 2012 maar aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst op de wachtlijst geplaatst.

De Weekkrant.nl Zwemloop
Het is ook nog mogelijk om via http://www.triathlonholten.nl in te schrijven voor de DeWeekkrant.nl Zwemloop op vrijdagavond 6 juli. Deelnemers zwemmen 500 meter in zwembad Twenhaarsveld en leggen vervolgens circa 5.000 meter lopend af in het centrum en de directe omgeving van Holten.

De deelnemerslijsten worden op 24  januari  op http://www.triathlonholten.nl geplaatst. Deze lijsten worden geregeld bijgewerkt. “Blijf hopen en trainen”, was het advies van Markvoort richting de belangstellenden die vooralsnog op de wachtlijst staan.

Holten staat 6 en 7 juli 2012 geheel in het teken van de Triathlon Holten. Het programma ziet er als volgt uit:
Vrijdag 6 juli :

  • Officiële openingfeest
  • Zilveren Kruis Achmea kinder run-bike-run
  • en deWeekkrant.nl Zwemloop.

Zaterdag 7 juli :   

  • Premium European Continental CUP & Junior CUP
  • Olympic Distance Triathlon
  • 1/4 en 1/8-ste Triathlon (recreatieve deelnemers)
  • Triathlon after race part
Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer